SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Els contagis es disparen i la Generalitat anuncia noves restriccions abans de Nadal

Lleida registra un rècord de 320 casos diaris per primera vegada en tota la pandèmia || Sánchez reunirà dimecres les autonomies per prendre decisions “compartides” a aplicar en les pròximes setmanes

El punt de cribratge escolar situat a l'avinguda Garrigues de Lleida.

El punt de cribratge escolar situat a l'avinguda Garrigues de Lleida.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia de la Covid està creixent a un ritme exponencial i a Lleida s’ha registrat un rècord de 320 casos diaris en l’última setmana, una xifra a la qual no s’havia arribat mai, tenint en compte que en la primera onada gairebé no es feien proves. Davant d’aquesta situació, avui es reunirà la comissió delegada de la Covid al Govern i demà el Consell Executiu per decidir les restriccions que cal aplicar a Catalunya. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no va voler avançar quines mesures es prendran, però va dir que s’ha de posar “fre a tot el que sigui multitudinari” i va remarcar que les decisions que es prenguin “les ha d’entendre la ciutadania”.

Per la seua part, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar que dimecres es reunirà amb els presidents autonòmics per estudiar “mesures compartides” que es puguin posar en marxa en les pròximes setmanes. Sánchez també va celebrar que en tres dies s’hagin vacunat el 5 per cent dels nens d’entre cinc i onze anys, el 6,3 per cent a Lleida. Per la seua banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va dir que al partit traslladarà les decisions que Catalunya prengui avui i demà i demanarà que es mantinguin els fons Covid per al 2022.Malgrat l’increment de casos, els hospitals a Ponent “resisteixen” i hi havia 79 ingressats (+5), dels quals 14 seguien a l’UCI.

Al Pirineu es mantenien en 9 els ingressats i a Catalunya en 1.144 (+6), 307 a l’UCI (+11).

Europa afronta aquestes festes de Nadal amb protestes i restriccions

La imparable expansió de la Covid fa que Europa afronti les festes nadalenques en un escenari de restriccions, incertesa, nerviosisme, advertències i protestes. De fet, unes 3.500 persones es van manifestar ahir diumenge a Brussel·les contra el certificat Covid i també hi va haver altres protestes a París, Londres, Itàlia i Luxemburg.

De moment, el país que està sent més restrictiu és els Països Baixos, on ahir va entrar en vigor un confinament dur a tota la població. Hi ha altres països que també pensen en mesures contundents, com el Regne Unit, el Govern del qual no va descartar implantar-les abans de Nadal, o Alemanya, que va endurir les condicions per a l’entrada al territori de viatgers procedents de territori britànic. Per la seua banda, el govern francès va dir que si hi ha noves restriccions, “l’escola és l’últim que s’ha de tancar”.

Els contagis de la variant òmicron es dupliquen cada tres dies, diu l’OMS

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que la variant òmicron de la Covid ja ha estat detectada en 89 països, en els quals els casos es dupliquen cada tres dies com a màxim. A aquest ritme, òmicron podria ser dominant en moltes regions del món al gener i a Catalunya ho serà en els propers dies. Els primers estudis sobre aquesta variant confirmen que és més transmissible, fins i tot en països amb percentatges alts de vacunació, perquè escapa, en part, a la protecció de la vacuna.

Per això, el departament de Salut insisteix que és necessària la tercera dosi de la vacuna.

Manifestació ahir a Brussel·les contra el certificat Covid.

Manifestació ahir a Brussel·les contra el certificat Covid.EFE

tracking