SEGRE
Un usuari comprant online.

Aquestes són les millors botigues online

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat un rànquing de satisfacció amb comerços online a partir de 31.500 experiències de compra realitzades entre juliol de 2020 i juny de 2021.

Als participants en l’estudi se’ls ha demanat que valorin la seua experiència en les últimes 5 compres que han fet per Internet amb enviament físic. Sobretot s’han fixat en la facilitat d’ús de la pàgina, la varietat de productes que ofereix, la qualitat de les fotos i la descripció, el nivell de preus, com és la informació sobre les condicions legals de la compra, les modalitats de pagament permeses, les incidències i la puntualitat en l’enviament.

L’estudi revela que un 28 % de les compres online es concentren a Amazon, que continua sent el líder indiscutible del comerç electrònic a Espanya. La segueixen, però a una considerable distància, el web xinès AliExpress, que registra un 9 % de les compres i, en tercera posició, se situa el web espanyol El Corte Inglés, amb el 6 % de les transaccions.

Els resultats són bons en general: un 70 % de les experiències de compra van ser molt satisfactòries per tan sols un 5% en les que el comprador va quedar molt insatisfet.

Un primer cop d’ull a les dades mostra que la satisfacció amb les botigues online es mou entre l’aprovat i el notable alt, amb algunes que s’aproximen a l’excel·lent, com les pàgines de Madrid-Hifi, Apple, Nespresso i Perfume’s Club. Les tres botigues més ben valorades de cada sector són:

  • Alimentació: Nespresso, Vinoseleccion i Vivno
  • Electrodomèstics: Bosch, Electrodomésticosweb, Electroprecio
  • Electrònica: Apple, PCcomponentes, Game
  • Multiproducte: Amazon, Lidl, Dreivip
  • Parafarmàcia i drogueria: Perfume’s Club, Dietètica Central, Primor
  • Roba i Esports: Zara, Nike, DeporVillage
  • Alguns: Madrid HIFI, Cartucho.es, Zooplus

En l’altre extrem, les botigues que deixen menys satisfets els seus clients són Tiendaazul.com, AliExpress, Wish.com i Banggood.com. Les tres últimes són grans marketplaces en els quals es poden comprar tota mena de coses a un gran nombre de venedors diferents. Algunes pàgines de les més utilitzades com Amazon, El Corte Inglés, Fnac, Carrefour, PCComponentes, Privalia, Worten o Zalando també són marketplaces, però mixtos: venen els seus productes i a més actuen de mitjancers per a d’altres.

Si compres en un marketplace, fixa't qui és el venedor, que serà responsable de l’entrega, les reclamacions o la garantia. No tots els compradors ho fan: segons les seues respostes, al comprar en un marketplace mixt, un 17 % dels compradors espanyols no tenien clar si compraven a un venedor extern o a la pàgina original.

Un 86% de les compres es desenvolupen sense incidències, però en un 14% de les compres van sorgir problemes. Els més freqüents són que hi va haver un retard en l’entrega (en ocasions, de més d’1 mes) o que s’ha proposat un termini d’enviament massa llarg. Tanmateix, també es produeixen problemes més greus com trobar-se amb un producte danyat o que no s’assembla a la descripció de la pàgina. També hi ha queixes relatives als serveis d’Atenció al Client, així com amb les empreses de missatgeria.

tracking