SEGRE

Gairebé la meitat de la població mundial serà miop el 2050

El 2050 la taxa de miopia infantil es duplicarà si no es prenen mesures

Gairebé la meitat de la població mundial serà miop el 2050.

Gairebé la meitat de la població mundial serà miop el 2050.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2050, la taxa de miopia infantil es duplicarà si no es prenen mesures preventives La miopia és el defecte reactiu més comú en la població mundial. Es calcula que el 22,9% de la població mundial és miop i, d’aquest percentatge, el 2,7%, té miopia alta. La majoria dels casos de miopia es desenvolupen durant l’edat escolar i aquesta comença a augmentar entre els 5 i els 7 anys. A més, cal tenir en compte que aquestes xifres aniran en augment en els propers anys i, el 2050, s’espera que el 49,8% de la població mundial sigui miop i que el 9,8% tingui miopia alta (més de sis diòptries). A més, en la franja d’edat compresa entre els 5 i els 9 anys, s'estima que la taxa de miopia es duplicarà, passant del 5% el 2000 al 10% el 2050.

La llum solar és un dels factors que pot prevenir l’aparició de miopia. Per això, es recomana que els nens facin almenys dos hores diàries d’activitats a l’aire lliure, a fi d’evitar o retardar el màxim possible l’aparició de la miopia. Són conclusions de l’Estudi de Prevalença de la Miopia Infantil, realitzat per la Fundació ALAIN AFFLELOU i el grup d’investigació en visió, liderat per la Dra. Cristina Álvarez Peregrina, professora de la Universidad Europea.

Els investigadors han conclòs que existeix una tendència a la miopia com més gran és el temps en visió propera i que la prevalença d’aquest trastorn de visió disminueix amb una més exposició a la llum solar. “En les revisions realitzades durant la campanya en favor de la salut visual infantil rebem la visita de molts nens que mai s'han fet un examen visual complet, més enllà de l’examen de l’agudesa visual que afortunadament realitzen els pediatres en les seues revisions. Atès que un de cada cinc nens d’entre 5 i 7 anys és miop, aquest tipus d’estudis ens permeten donar a conèixer la importància de realitzar exàmens visuals complets en nens petits per poder començar a tractar la seua miopia com més aviat millor”, asseguren Mariano González i Ana González, experts de l’Àrea de Salut Visual que han participat, juntament amb un equip de la Universidad Europea, en aquest Estudi de Prevalença de la Miopia Infantil.

“Quan abans es detecta la miopia, abans podem començar a proposar mesures d’higiene visual i tractaments de control de miopia per aconseguir que el nivell de miopia, quan el nen sigui adult, sigui el més baix possible i això és important perquè com més gran és la miopia existeix més probabilitat de patir un deteriorament visual irreversible al llarg de la vida”, afegeixen els experts.

Una part d’aquest estudi es basa en les dades obtingudes en les revisions que es realitzen nens entre 5 i 7 anys durant la Campanya Escolar en favor de la Salut Visual que cada any posa en marxa la Fundació AFFLELOU a través dels seus centres òptics i que té per objectiu lluitar contra el fracàs escolar que poden ocasionar els problemes de visió. És més, segons aquestes dades, entre 2016 i 2020 la miopia en nens d’entre 5 i 7 anys ha augmentat en 3,2 punts.

tracking