SEGRE

CINE

Mor Agata Lys, actriu del 'destape' i de pel·lícules com 'Los santos inocentes'

Agata Lys en una imatge del 1995.

Mor Agata Lys, actriu del destape i de pel·lícules com 'Los santos inocentes'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu Agata Lys ha mort als 68 anys a Marbella (Màlaga), una mort que es va produir el passat 12 de novembre però que ha transcendit ara.

Ha estat la periodista i escriptora Valeria Vegas qui ha revelat la mort en el seu compte d’Instagram, confirmat per la Unió d’Actors. "Realment va morir fa una mica més de 40 dies, en un silenci misteriós (i injust) que no ha transcendit als mitjans ni la professió", ha escrit la guionista de la sèrie Veneno"

Lys, que va iniciar la seua carrera televisiva en la dècada dels 70 en el programa 'Un, dos, tres...responda otra vez', aviat es va convertir en un de les icones del cine del destape participant en pel·lícules de directors com Juan de Orduña o Pedro Lazaga.

Tanmateix, el seu triomf en el cel·luloide va arribar de la mà de Mario Camus i la multipremiada 'Los santos inocentes’, on interpretava l’amant del senyoret Iván (Juan Diego).

Posteriorment, la seua filmografia va venir acompanyada d’altres títols com els de 'El retorno de los mosqueteros' (1989, de Richard Lester), 'Taxi' (1996, de Carlos Saura) o 'Familia' (1996, de Fernando León de Aranoa).

Actriu amb diversos títols de teatre (va debutar als 17 anys com a Doña Inés al Teatro Lope de Vega de Valladolid), va alternar els últims anys de la seua carrera cine i teatre. També va col·laborar en sèries de televisió com 'Amar en tiempos revueltos'.

tracking