SEGRE

COVID 19

Un 20 per cent de pares confessa que no vacunarà els seus fills menors

Un 20 per cent de pares confessa que no vacunarà els seus fills menors

Un 20 per cent de pares confessa que no vacunarà els seus fills menorsEFE/Ángel Medina G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels pares, un 60 per cent, està segur que vacunaria "demà mateix" els seus fills menors de 12 anys, davant un 20 per cent que admet dubtes, i un 20 per cent que té clar que no els posarà la vacuna.

Són dades que es desprenen de la novena ronda de l’enquesta COSMO-Spain elaborada per l'Instituto de Salud Carlos III sobre la percepció ciutadana sobre la pandèmia.

L’enquesta, realitzada entre el 30 de novembre i el 13 de desembre, moment en què es va començar a vacunar els nens menors de 12 anys, reflecteix un augment de la confiança general en les vacunes, de manera que només un 2 per cent d’adults manté que no vol vacunar-se.

La preocupació general respecte al coronavirus ha pujat lleugerament respecte a l’anterior onada de l’enquesta. El 44 per cent indica que els preocupa "molt/molt", davant el 39 per cent de la ronda anterior.

La sensació que el virus es propaga ràpid també ha augmentat i un 60 per cent de la població diu sentir que es propaga "molt ràpid" davant el 28 per cent anterior. També creix el percentatge de persones que pensa que té moltes probabilitats d’encomanar-se -22 davant el 17 per cent de l’anterior mostra.

La confiança en la vacunació continua pujant i creix la intenció de vacunar-se en el cas que les autoritats sanitàries recomanessin una dosi addicional de la vacuna -el 93% indica que se l’han posat o se la posarien-.

Respecte a l’adherència a les mesures preventives, continua sent elevada però s’aprecia un lleuger descens en diversos comportaments; les mesures que més es practiquen continuen sent utilitzar la màscara segons el recomanat i de forma correcta a l’interior de bars i restaurants, ventilació i higiene de mans, juntament amb no visitar a familiars o amics en quarantena.

També es manté l’acord amb les decisions preses en pandèmia i augmenta el percentatge de persones que pensa que no han estat exagerades i s’observa un descens en l’acord amb el final de certes mesures, com les restriccions al lleure nocturn i la no-obligatorietat de la màscara en exteriors.

tracking