SEGRE

Llum d'emergència V16: Quan es recomana comprar-la?

Llum d'emergència V16.

Llum d'emergència V16 Quan es recomana comprar-la?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al març, la Dirección General de Tráfico (DGT) va anunciar una bateria de mesures per reduir el nombre d’accidents a la carretera. Entre elles, la decisió de substituir els triangles d’emergència pels llums V-16 homologades.

La llum v16 és un senyal lluminós que s’instal·la en la part superior del vehicle quan hi hagi una avaria mecànic que ens impedeixi d’avançar o qualsevol accident, que passarà a ser l’única opció vàlida per senyalitzar qualsevol incidència a la carretera a partir de 2026. Des del passat 1 de juliol, ja es pot utilitzar el senyal lluminós V16 en lloc dels triangles o conjuntament amb ells, a tots els vehicles, encara que es recomana esperar per comprar-la que arribin al mercat els models amb geolocalització.

Qui ja se n’hagi comprat una, haurà de tornar a efectuar la despesa per comprar-se’n una de nova amb geolocalització en els pròxims quatre anys, ja que a partir del 2026 només es podran utilitzar senyals v16 amb geolocalització.

Segons estableix el Reial Decret que regula els serveis d’auxili en la via pública, el senyal v16 haurà de ser geolocalitzat a partir de l’1 de gener de 2026, fins llavors, podrem utilitzar qualsevol dispositiu de llum v16 homologada sense geolocalitzar.

Comptar amb un dispositiu lluminós de senyalització d’incidents a la carretera porta amb si una sèrie de beneficis com fer-se visible als altres conductors sense necessitat de sortir de l’habitacle del vehicle i exposar-se a un atropellament|abús. Tanmateix, comptar amb aquesta versió avançada amb geolocalització suposa encara més avantatges. L’eficiència a l’hora de contactar amb els organismes d’emergència, suposa que acudeixin|vagin en menys temps, per la qual cosa es millora el pronòstic en cas d’accident amb ferits. En moments crítics el temps de reacció és vital i aquest dispositiu el redueix al màxim. A més, també redueix considerablement l’estrès davant d’imprevistos a la carretera. Per la seua part, la geolocalització, representa una ajuda essencial a la carretera, ja que moltes vegades quan es té un contratemps el conductor desconeix el lloc exacte en el qual es troba, dificultant l’enviament|tramesa de l’assistència.

tracking