SEGRE

Aliments i begudes que ajuden a combatre la ressaca

Aliments i begudes que ajuden a combatre la ressaca

Aliments i begudes que ajuden a combatre la ressaca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que algunes persones porten millor que d'altres les ressaques, ningú no és immune del tot a patir-ne. Per això és útil saber que és possible moderar els seus efectes ingerint una sèrie d’aliments i begudes que, per diferents motius, ajuden a mitigar el malestar que se sent l’endemà una ingesta desmesurada d’alcohol.

Aigua. L’alcohol té un efecte diürètic, és adir, augmenta la necessitat d’orinar i deshidrata el bevedor. Per evitar-ho, el millor remei és beure aigua. Tant abans com durant i després de consumir alcohol, un dels millors hàbits per per prevenir la ressaca és beure aigua.

Fruites. Per les mateixes raons que beure aigua és convenient per evitar els efectes secundaris del consum d’alcohol, també ho és menjar fruites. És probable que a causa del malestar no tinguem ganes de menjar, però ingerir fruites -especialment les que són riques en vitamina C- pot accelerar la recuperació.

Salmó. Els nivells baixos de vitamines B6 i B12 intensifiquen les ressaques. El salmó és ric en ambdues vitamines, per la qual cosa ajuda a mitigar el malestar.

Espàrrecs. Els aminoàcids i minerals que conté l’extracte d’espàrrecs, sobretot de les fulles, alleuja la ressaca i protegeix al fetge de les toxines generades pel consum d’alcohol.

Ous amb cansalada. Els ous contenen una substància anomenada cisteïna que ajuda a eliminar l’aldehid, una molècula orgànica que s’acumula al cos quan es beu massa alcohol. Per la seua part, els aminoàcids de la cansalada ajuden a mitigar els efectes de la ressaca.

Plàtans. Contenen potassi i antiàcids que ens ajudaran a combatre el mal de cap i a recuperar la fructosa perduda.

Xocolate. Eleva el nivell de sucre del cos, la qual cosa facilita la digestió de l’alcohol i ajuda a eliminar toxines. Un truc és fondre diversos trossos de xocolate negre en aigua o aigua de coco (conté electròlits com potassi, calci o sodi) per rehidratar l’organisme.

Suc de llimó. Depura el fetge i ajuda el cos a hidratar-se i recuperar minerals.

Mel. És rica en potassi i fructosa, elements que es perden quan es consumeix alcohol en excés. Per això, un parell de cullerades després d’aixecar-se pot ajudar.

Te de gingebre. Frena les nàusees que poden aparèixer després d’excessos etílics.

tracking