SEGRE

Noves restriccions a l'Aragó contra la covid a partir de dimecres

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó publicarà aquest dimarts, 28 de desembre, l’Ordre acordada amb diverses comunitats autònomes del nord d’Espanya per prendre mesures de contenció de la COVID-19, davant de l’augment de casos, amb noves restriccions. La consellera de Sanitat, Sira Repollés, ha anunciat que entrarà en vigor a les 00.00 hores d’aquest dimecres i ha advertit que "no es contempla cap excepció a la Nit de Cap d’Any".

Ha ofert una roda de premsa a Terol, on ha indicat que l’Ordre respon a l’acord assolit pels titulars de Sanitat d’Aragó, La Rioja, País Basc, Navarra, Astúries i Cantàbria, on han augmentat notablement els casos de COVID-19 en els últims dies. Cada comunitat introduirà en les seues respectives Ordres els matisos que consideri necessaris i la d’Aragó estarà vigent fins el 15 de gener, encara que estarà subjecta a revisió. Repollés ha cridat l’atenció sobre "l’explosió de contagis" dels últims dies, "no esperada en la seua intensitat", encara que el Govern regional sí que tenia "una premonició" sobre això perquè també han augmentat els casos exponencialment a França i Portugal, que comparteixen "les mateixes dinàmiques", per exemple, la taxa de vacunació.

RESTRICCIONS

En els espectacles culturals, socials i esportius no es recomana autoritzar el consum de begudes i menjar però, si és així s’hauran de reduir els aforaments al 50 per cent, utilitzant butaques assignades deixant una de lliure per cada una utilitzada. En hostaleria i restauració, els establiments tancaran a les 00.00 hores i l’ocupació màxima serà de 10 persones per taula tant en interior com en exterior, amb una distància d’1,5 metres per taula. No es podrà consumir dempeus ni a la barra, sinó assegut i en taula.

El lleure nocturn tancarà a les 2.00 hores, l’ús de màscara serà obligatori a tota hora, les taules seran de fins 10 persones, amb una distància d’1,5 metres entre les taules, i serà obligatori separar la pista de ball de les taules. La consellera ha afirmat que "aquestes mesures s’han consensuat amb tots els sectors" i ha afegit que els cotillons es poden realitzar, la qual cosa "no significa que no es puguin fer de forma diferent".

En els esdeveniments multitudinaris se sol·licitarà el passaport COVID i hi podrà haver fins 250 persones en interior i 500 en exterior. En gimnasos i establiments assimilats no hi haurà restricció horària i el límit de participants serà de 10 persones. Aquestes mesures "són un marc general consensuat per crear certeses i perquè la mobilitat no es guiï per les restriccions que tenim en una o una altra comunitat", ha dit Repollés, per a qui "és desitjable que aquest consens s’hagi produït i puguem anunciar mesures similars i alhora".

tracking