SEGRE

Aquests són els professionals més buscats en 2022 i el sou que cobren

Aquests són els professionals més buscats en 2022 i el sou que cobren.

Aquests són els professionals més buscats en 2022 i el sou que cobren.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gairebé dos anys de pandèmia han suposat un augment dels negocis online i una preocupació més gran per la ciberseguretat i la gestió de dades. Les noves professions digitals s’eleven com a opció prioritària per al 36% dels joves espanyols, segons l’últim estudi de LinkedIn.

Com es presenta en l’estudi, l’ús d’internet no ha parat de créixer any rere any i això ha fet que les empreses hagin augmentat la inversió en recursos en la seua activitat digital, la qual cosa ha provocat durant aquest any un augment del 61% en contractacions relacionades amb llocs de treball d’especialistes en àrea digital.

Les professions tecnològiques han augmentat un 38% en els últims mesos i s’han convertit en la millor opció per assegurar-se un lloc al mercat laboral. Els perfils més sol·licitats i que presentaran una oferta més elevada de llocs de treball seran els de especialistes en Intel·ligència Artificial, científics de dades, especialistes en Customer Success e enginyers a Full Stack.

Segons l’Informe Empleos Emergentes de LinkedIn, s’indica que la tecnologia digital és el punt comú dels treballs|feines del futur en l’Estat espanyol. El top 1 de llocs de treball emergents és el d’especialista en Intel·ligència Artificial, encarregat de dissenyar i crear objectes artificials amb l’objectiu de solucionar problemes concrets. El salari d’aquests professionals sol ser al voltant als 27.000 euros fins a arribar als 60.000 euros anuals.

D’altra banda, la segona feina que encapçala la llista és la de desenvolupador de Salesforce. Es tracta d’un software que ajuda les empreses a connectar amb els clients i processar la informació de forma concisa i ràpida. Per ser un professional d’aquest àmbit és important estar familiaritzat amb Java, HTML, CSS i Javascript. El salari base dels desenvolupadors de Salesforce és de 25.000 euros anuals. A més, entre els següents llocs de treball de la llista es troben el d’especialista en Customer Success, enginyer de robòtica o especialista en Ciberseguretat.

Les habilitats més sol·licitades el 2022

Els treballadors s’hauran de formar en big data, machine learning o automatització si es volen mantenir actualitzats al mercat laboral dels propers anys. Per això, els perfils tecnològics amb un alt component humà seran els treballadors del futur. Les empreses demanaran als empleats habilitats com el pensament analític, la innovació i tenir iniciativa, però cada vegada més s’exigiran capacitats de disseny de tecnologia i programació.

El 2020 hi va haver 341.000 llocs de treball vacants per a professionals de dades a Europa, dels quals més de 168.000 corresponien a la branca de ciberseguretat. El dèficit de treballadors en àrees com la Intel·ligència Artificial o la computació quàntica és evident i, per tant, el repte en l’àmbit de la formació al sector IT és majúscul.

Una de cada quatre empreses espanyoles i gairebé la meitat de les europees que van intentar contractar professionals especialitzats afirmen que no ho han tingut fàcil. Els principals obstacles han estat la falta d’experiència laboral, la falta de qualificació TIC adequada dels sol·licitants, la falta de sol·licituds i unes expectatives salarials massa elevades.

Un altre estudi, ‘Digital Skills Research’ sobre habilitats digitals publicat per Salesforce, informa que un elevadíssim 87% dels directius consultats afirma estar patint -o espera patir- les conseqüències d’una bretxa|fractura de competències digitals a la seua plantilla. A Europa, el 64% de les grans empreses i el 56% de les pimesproblemes per trobar talent per a llocs de treball relacionats amb Tecnologies de la Informació i Comunicacions (TIC).

tracking