SEGRE

Els usuaris tenen dret a recuperar els diners de serveis que no puguin disfrutar per la Covid-19, explica FACUA

Interior d'un avió.

Interior d'un avió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA-Consumidores en Acción adverteix que els usuaris tenen dret al reembors del preu dels serveis que no puguin disfrutar en seguir les indicacions de les autoritats davant de contagis de Covid-19.

L’associació recorda que l’article 36 del Reial Decret-llei 11/2020, de 31 de març, pel que s’adopten mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front al Covid-19, recull que els usuaris tenen dret a resoldre "durant un termini de 14 dies" aquells contractes -ja sigui de compravenda de béns o de prestació de serveis- que siguin impossibles de complir com a conseqüència de les mesures que adoptin les autoritats.

Aquest termini de resolució compta des de "la impossible execució del mateix sempre que es mantingui la vigència de les mesures adoptades que hagin motivat la impossibilitat del seu compliment". Referent a això, els usuaris tindrien dret a la devolució de l’import íntegre dels serveis contractats -viatges, hotels, paquets turístics assistència a esdeveniments i espectacles, etc. - que no hagin pogut disfrutar en cas que els diferents governs autonòmics adoptin noves mesures de restricció a la mobilitat o limitacions i el seu compliment, per tant, resulti impossible.

Davant de la proximitat de les festivitats nadalenques, FACUA assenyala que en el cas d’usuaris la mobilitat dels quals quedi restringida una vegada es troben en un lloc turístic de destinació|destí s’obren dos possibles situacions. Els qui puguin tornar al seu lloc habitual de residència tenen dret a recuperar els diners d’hotels, excursions turístiques, etc., dels dies que no hagin pogut disfrutar per resultar impossible el compliment del contracte a causa de les mesures aprovades per combatre la pandèmia, tal com indica el mateix article 36 del Reial Decret-llei 11/2020. En el cas que els usuaris no hagin pogut tornar i hagin de prorrogar la seua estada|estança al lloc de destinació|destí més enllà de les dates que tinguessin|van tenir contractades, FACUA considera que l’Administració -estatal o autonòmica- s’hauria de fer càrrec de la seua manutenció i hostalatge mentre es vegin impedits poder retornar als seus domicilis.

tracking