SEGRE

GASTRONOMIA PANDÈMIA

Adeu a un clàssic de l'hostaleria de Lleida després de 40 anys

Amb quaranta anys d'història, era un establiment de referència a Lleida

Miquel Queralt, propietari de Mr. Nyam Nyam, recollint ahir tot el material al local.

Miquel Queralt, propietari de Mr. Nyam Nyam, recollint ahir tot el material al local.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va perdre el cap de setmana un dels seus establiments gastronòmics de referència. L’entrepaneria Mr. Nyam Nyam, al número 1 de l’avinguda Alcalde Rovira Roure, es va acomiadar diumenge de la clientela i va servir els últims plats després de quaranta anys de servei.

“La pandèmia ha estat un cop molt dur per al sector i, ara que he complert els seixanta-cinc anys, no he volgut continuar amb el negoci”, explicava ahir el propietari d’aquest històric local, Miquel Queralt, que assegura que “vam ser els primers de la ciutat a retular en català”. Amb una carta disponible en català, castellà, anglès i en francès, entre les més de seixanta propostes culinàries destacaven les hamburgueses Nyam Nyam i La del Míster o El Mixt Boig del Míster. Després de quaranta anys al capdavant del negoci, Queralt va lamentar que “molts establiments han abaixat la persiana arran d’una crisi que ha castigat especialment la restauració.

Els ajuts del Govern són mínims i tarden massa a arribar. Ara que just he arribat a l’edat de jubilació he decidit tancar davant d’aquest panorama tan descoratjador”. El Mr.

Nyam Nyam s’afegeix a la llista de locals històrics tancats durant la pandèmia, en què també es troba el restaurant La Lluna de Sudanell. Va abaixar la persiana a començaments d’aquest any després de més de cinquanta-tres anys oberts i vint formant part de la Bib Gourmand de la Guia Michelin, llista que aglutina els establiments amb millor relació qualitat preu de tot Espanya. La pandèmia i la jubilació dels propietaris van ser els motius del tancament d’aquests fogons.

El Sheyton, un altre clàssic ‘derrotat’

Un altre dels clàssics de Lleida, el Sheyton, situat a l’avinguda Prat de la Riba, va tancar l’octubre passat, prop de dos anys i mig després de la reobertura. El negoci era regentat per David Molina, que es va donar a conèixer al gran públic després de guanyar el 2014 el programa de televisió de Cuatro Deja sitio para el postre. El restaurant L’Espurna de Lleida, l’antic El Forn del Nastasi ubicat al número 10 del carrer Salmerón, també va abaixar la persiana al març, encara que el 14 de desembre va iniciar una nova etapa de la mà de Jesús Gimena.

tracking