SEGRE
Spielberg estrena un 'West Side Story' amb un repartiment completament llatí

Spielberg estrena un 'West Side Story' amb un repartiment completament llatíEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les portes del canvi d’any, la revista Fotogrames ha elaborat un rànquing amb les 115 millors pel·lícules d’aquest 2021 que estem a punt de deixar enrere. Ens fem ressò de les 10 primeres:

1. First cow (Kelly Reichardt). Narra la història d’un cuiner (John Magaro) contractat per una expedició de caçadors de pells, a l’estat d’Oregon, durant la dècada de 1820. També la d’un misteriós immigrant xinès (Orion Lee) que fuig d’uns homes que el persegueixen, i de la creixent amistat entre ambdós en un territori hostil.

2. Petite maman, de Céline Sciamma. Nelly té 8 anys i acaba de perdre la seua àvia. Mentre ajuda els seus pares a buidar la casa en la qual la seua mare va créixer, explora intrigada el bosc que l’envolta, on la seua mare solia jugar de petita. Allà Nelly coneix una altra nena de la seua edat, i la immediata connexió entre ambdues dona pas a una preciosa amistat. Juntes construeixen una cabana al bosc i, entre jocs i confidències, revelaran un fascinant secret.

3. El poder del perro. Després de dotze anys allunyada del cine, Jane Campion ha tornat amb l’adaptació de la novel·la de Thomas Savage. Els acabalats germans Phil (Bennedict Cumberbatch) i George Burbank (Jesse Plemons) són les dos cares de la mateixa moneda. Phil és impetuós i cruel, mentre George és impassible i amable. Junts són copropietaris d’un enorme ranxo on tenen bestiar. Quan George es casa amb una viuda del poble, Rose (Kirsten Dunst), Phil comença a menysprear la seua nova cunyada, que s’instal·la al ranxo amb el seu fill, el sensible Peter.

4. Titane, dirigida per Julia Ducournau. Un jove amb la cara destrossada pels cops és descobert en un aeroport. Assegura que és Adrien Legrand, un nen que va desaparèixer fa 10 anys. Per al seu pare, Vincent, això suposa el final d’un llarg malson i el porta a casa. Simultàniament, se succeeixen una sèrie d’horribles assassinats a la regió.

5. Nomadland, de Chloé Zhao. Guanyadora del Lleó d’Or en la passada edició del Festival de Venècia i del Premi del Públic al Festival de Toronto i clara triomfadora dels Oscars 2021 amb els premis a Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Actriu, aquesta pel·lícula ja és una de les millors de 2021. Frances McDormand, després de perdre-ho tot durant la recessió, s’embarca en un viatge cap a l’Oest americà vivint com una nòmada en una caravana. Després del col·lapse econòmic que va afectar també la seua ciutat a la zona rural de Nevada, la protagonista pren la seua camioneta i es posa en camí per explorar una vida fora de la societat convencional, com a nòmada moderna.

6. Una jove prometedora, d’Emerald Fennell és una pel·lícula aclamada al Festival de Sundance de 2020 i guanyadora de l’Oscar a Millor Guió Original. Cassie tenia un brillant futur per davant fins que un desagradable incident va truncar la seua carrera. Ara res en la seua vida no és el que sembla: és intel·ligent, audaç i viu una doble vida de nit. Cassie té l’oportunitat d’esmenar tot el que no va sortir bé en el seu passat... venjant-se dels culpables.

7. Annette. El nou film de Leos Carax compta amb Adam Driver i Marion Cotillard com|com a protagonistes i la música dels germans Sparks. Narra la història de Henry, un monologuista còmic d’humor incisiu i Ann, una cantant de renom internacional. El naixement de la seua primogènita, Annette, una nena misteriosa amb un destí excepcional, els canviarà la vida.

8. Quo vadis, Aida? de Jasmila Zbanic se situa a Bòsnia el juliol de 1995. Aida treballa com a traductora per a l’ONU a la petita ciutat de Srebrenica. Quan l’exèrcit serbi ocupa el poble, la seua família està entre els milers de persones que busquen refugi en els camps de l’ONU. Com participa en les negociacions, Aida té accés a informació important.

9. La ruleta de la fortuna i la fantasia, de Ryûsuke Hamaguchi. Guanyadora del Gran Premi del Jurat en la passada edició del Festival de Berlín. Explicada en tres moviments, és una col·lecció d’històries protagonitzades per personatges femenins que tracen les trajectòries entre les seues eleccions i penediments. Un triangle amorós inesperat, una trampa de seducció fallida i un partit|trobada que resulta d’un malentès.

10. West Side Story, de Steven Spielberg. Els adolescents Tony i María, malgrat tenir afiliacions amb colles de carrer rivals, els Jets i els Sharks, s’enamoren a la ciutat de Nova York en la dècada dels 50. Nova versió del llegendari musical 'West Side Story', al seu torn adaptació d’una famosa obra de teatre de Broadway, que modernitzava la història de 'Romeu i Julieta', de Shakespeare.

tracking