SEGRE

Electrodomèstics: quines marques duren més?

Una rentadora.

Una rentadora.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En general, la durada dels grans electrodomèstics (frigorífics, rentaplats, rentadores i assecadores) ronda els onze o dotze anys. Així ho afirma l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), a partir dels resultats d’una enquesta realitzada entre més de 87.000 persones de cinc països europeus: Itàlia, França, Portugal, Bèlgica i Espanya. Es va preguntar als socis sobre el temps que els van durar els seus anteriors electrodomèstics, una informació que li permet elaborar una projecció del temps mitjà que es pot esperar que duri un electrodomèstic d’una determinada marca.

Segons les respostes dels usuaris si hi ha una marca que duri més que les altres, aquesta és Miele. Aquesta marca sobresurt com la més duradora, amb diferència, en rentadores, assecadores, amb 16 anys de mitjana|mitja, 15 anys de durada en rentaplats, i 14 en frigorífics.

Els electrodomèstics més duradors són els frigorífics, que solen complir les seues funcions durant uns dotze anys, si bé els més duradors són els de General Electric. Els problemes més freqüents en aquests aparells es relacionen amb el control de temperatures, el tancament de la porta i el sistema "no frost", destinat a evitar la formació de gel.

La vida mitjana de les rentadores és d'una micamés d’11 anys... però hi ha models de rentadores molt més longeus. Per exemple, les rentadores Miele poden arrbar sense problemes els 16 anys, superant amb escreix la durada d’altres marques. El filtre, el centrifugat i la porta solen ser els punts febles, causants de les avaries més comunes.

També és de 11 anys la vida mitjana d’un rentaplats. Segons els usuaris, els Miele són els més longeus, de mitjana 15 anys. En general entre els rentaplats les avaries més comunes són de circulació i desaigüe.

La vida mitjana d’una assecadora és de 12 anys. Una vegada més, les assecadores Miele són mes duradores, ja que superen els 15 anys, mentre que les assecadores de Fagor duren poc més de la meitat: un criteri a tenir en compte. Les avaries més comunes en aquest tipus d’electrodomèstics són en l’assecatge i la corretja. Per marques, Miele és també la marca més fiable, la que menys avaries té.

Segons l’OCU, altres marques que destaquen per la seua fiabilitat són General Electric, amb 15 anys; Brandt, Miele, Zanussi i Ignis amb 14 anys; Smeg, Siemens, Electrolux, Bosch, AEG, Edemes i Balay amb 13 anys.
tracking