SEGRE

Les claus de l'èxit de Paraulògic, el joc lingüístic que s'ha convertit en un fenomen viral

Paraulògic

Les claus de l'èxit de Paraulògic, el joc lingüístic que s'ha convertit en un fenomen viral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Combinar set lletres per formar desenes de paraules. Així és com funciona Paraulògic, un joc creat per l’entitat Rodamots que en pocs dies ha aconseguit convertir-se en un fenomen entre la comunitat catalanoparlant d’internet, sobretot a Twitter. El passatemps és una adaptació al català de ‘Spelling Bee’, un joc digital popularitzat pel New York Times.

Cada dia, l’usuari té set lletres diferents i fins a més d’un centenar de combinacions possibles que ha de resoldre. Les set lletres estan col·locades en sis hexàgons blaus i un de vermell que imiten les cel·les d’un rusc. L’objectiu és localitzar el major nombre de paraules a partir d’aquestes lletres a condició que continguin la lletra de l’hexàgon central de color vermell. Les paraules han de tenir un mínim de tres lletres i la combinació de lletres canvia cada dia.

A Google Trends s'aprecia com l’interès per aquest joc va començar a créixer el 13 de desembre passat i es va disparar completament el dia 23. A principis de mes va arribar als 16.000 jugadors diaris, però el dia que va aparèixer en un reportatge del Telenotícies de TV-3  va registrar més de 50.000 jugadors. El dia de Nadal la xifra de jugadors es va disparar fins als 120.000 i per Sant Esteve va arribar a 137.000. 

El joc s'ha convertit en un fenomen a les xarxes socials, sobretot a Twitter, on els jugadors comenten els seus resultats i, alguns, donen pistes a la resta. Fins i tot s'ha creat un compte, @spoilogic, un bot que tuiteja solucions del joc, però amb comptagotes: una paraula cada 20 minuts. 

tracking