SEGRE

TRADICIONS NADAL

Imatges de l'espectacle 'La Factoria dels Reixos' de Lleida

'La Factoria dels Reixos' va celebrar ahir el primer dia de funcions || L'espectacle revela als més petits tot el procés previ perquè els Reis Mags puguin repartir els regals

Un dels escenaris de l’espectacle en el qual expliquen com es distribueixen els regals.

Un dels escenaris de l’espectacle en el qual expliquen com es distribueixen els regals.GERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Factoria dels Reixos va obrir ahir les portes al pavelló Barris Nord de Lleida el primer dia de la segona edició. De la mà de l’artista Ferran Aixalà, petits i grans coneixen tots els detalls d’aquesta màgica factoria com el treball dels carters reials (que van continuar recollint cartes per a Ses Majestats), els professionals que reben i classifiquen tots els regals, l’obrador amb el tradicional tortell de Reis i el taller que fabrica les carrosses reials. Tampoc no falta el taller dels carboners que preparen el carbó per als que no s’han portat bé, com els que no s’han posat la mascareta o no han respectat les normes sanitàries.

Fins i tot, els mateixos Reis d’Orient van enviar un breu vídeo en el qual han explicat que ja ho tenen gairebé tot a punt per a la nit més màgica de l’any. El muntatge compta amb la participació de setanta professionals i cinquanta artistes lleidatans que s’encarreguen de mostrar al públic tot el treball previ perquè la nit del 5 de gener els Reis Mags passin per totes les cases.Membres de la companyia Campi Qui Pugui, una de les cinc que participen en l’espectacle, van afirmar que La Factoria dels Reixos suposa un “aire fresc” després d’un any que “ha estat, i encara continua sent, difícil per al sector cultural”. “Tornem a tenir moltes anul·lacions i el fet que puguem disfrutar d’aquesta iniciativa és molt important per a les empreses”, va explicar un dels seus membres, Jordi Pedrós.

A més, també va destacar que l’espectacle serveix perquè els nens gaudeixin de la màgia del Nadal, malgrat el context de pandèmia. “No podem anul·lar aquestes coses perquè la infantesa i la innocència duren molt poquet”, va indicar Pedrós.En total, entre ahir i avui hi ha deu sessions programades en horari de 10.30 h, 12 h, 16.30 h, 18 h i 19.30 h. Fins dissabte s’havien venut 11.015 entrades de les 15.000 localitats disponibles.

Les entrades poden comprar-se de manera online, a la mateixa taquilla del pavelló, a l’oficina de Turisme de Lleida i a la Llotja.

Un dels escenaris de l’espectacle en el qual expliquen com es distribueixen els regals.

Un dels escenaris de l’espectacle en el qual expliquen com es distribueixen els regals.GERARD HOYAS

tracking