SEGRE

Francesc Conesa, nomenat nou bisbe de Solsona en substitució de Xavier Novell

Francesc Conesa

Francesc Conesa, nomenat nou bisbe de Solsona en substitució de Xavier Novell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sant Pare ha nomenat l’actual bisbe de Menorca, Francesc Conesa, nou bisbe de Solsona en substitució de Xavier Novell, que va renunciar al càrrec el mes d’agost passat per a casar-se amb l’escriptora Sílvia Caballol.

Conesa va nàixer a Elx el 25 d’agost de 1961 i va ser ordenat sacerdot el 1985, sent la seua primera destinació la parròquia de Nostra Senyora del Carmen d’Elx, i el Papa el va nomenar l’octubre de 2016 bisbe titular de la Diòcesi de Menorca, ha informat la Conferencia Episcopal Española en un comunicat. Des de març de 2017 és membre de la Comissió Episcopal de la Doctrina de la Fe de la Conferencia Episcopal Española.

A través d'un comunicat, Conesa ha volgut dirigir-se als fidels de la diòcesi de Solsona. Tot agraint l'acollida extraordinària que ha viscut a Menorca, assegura que rep la petició del papa Francesc "carregat d'il·lusió, confiant en l'acció de l'Esperit Sant i també en la vostra ajuda". Entre els reptes que anuncia hi ha "culminar la fase diocesana del Sínode dels bisbes i escoltar allò que l'Esperit diu a la nostra Església de Solsona, perquè la comunió sigui real, la participació dels fidels sigui efectiva i la missió sigui compartida". Per això insta a "la necessitat de ser una Església de portes obertes, més acollidora".

En el text adreçat als fidels, Conesa no passa per alt "el dolor i desconcert" amb el que han viscut el cas del seu predecessor, Xavier Novell. "Donem gràcies a Déu per totes les coses bones que va fer i demanem que l'il·lumini a la seva nova etapa", apunta.La presa de possessióSegons ha anunciat Casanova, la presa de possessió de Conesa tindrà lloc el 12 de març a les 11 del matí. Prèviament és previst que visiti la capital solsonina "per situar-se" i mantenir reunions amb la comunitat.

DOCUMENT | Missatge de Francesc Conesa als fidels de la diocesis de Solsona

tracking