SEGRE

TRADICIONS EXPOSICIONS

Sant Guim de la Plana organitza un pessebre alternatiu al vivent amb grans imatges de les escenes

El de Sant Guim de la Plana és alternatiu i compta amb fotos en lloc de les escenes || Lleida disposa d'un nou mapa virtual de pessebres i diorames a la ciutat

Un dels espais del pessebre en què s’explica l’ofici del carreter.

Un dels espais del pessebre en què s’explica l’ofici del carreter.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Guim de la Plana continua mantenint viva la flama del seu Pessebre dels Oficis malgrat no poder comptar ni amb figures ni amb escenes. La Marinada, grup organitzador del pessebre, ha dissenyat aquest any un itinerari per celebrar la 37a edició d’aquesta escenificació nadalenca. Si bé la situació de pandèmia ha impedit la tradicional representació, l’organització ha preparat una alternativa que consisteix a recórrer els racons medievals de la localitat amb un total de vint-i-vuit plafons amb fotos de les escenes més representatives de l’obra.

Es tracta d’imatges preses pel seu president, Jaume Oliva, i situen el visitant en cada espai exterior en què pujaven les escenes. Cada quadre reprodueix un dels oficis que caracteritza aquest pessebre. Són imatges de seixanta per quaranta centímetres sobre un suport de fusta col·locades a l’altura de la vista del visitant.L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha creat un mapa virtual per poder facilitar la visita als llocs en els quals s’han col·locat pessebres i diorames a la ciutat de Lleida. Entre els més destacats es troba l’exposició d’un centenar de diorames a la capella del Peu del Romeu al carrer Major.

Un dels espais del pessebre en què s’explica l’ofici del carreter.

Un dels espais del pessebre en què s’explica l’ofici del carreter.X.S.

tracking