SEGRE

La Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre aconsegueix la certificació 'Biosphere' de turisme responsable i sostenible

La formació que imparteix i el disseny d'activitats vinculades amb l'Agenda 2030 han estat claus per obtenir-la

Una finca de vinya de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre.

Una finca de vinya de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre.Ruta del Vi de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, que integra una setantena d'agents públics i privats del sector del turisme del vi, ha rebut la certificació 'Biosphere Sustainable Lifestyle' per al 2022, per l'aposta que l'entitat fa per la sostenibilitat. La formació que imparteix entre els seus socis i el disseny d'activitats responsables amb l'Agenda 2030 han estat claus per obtenir la certificació. El president de la Ruta de Vi de Lleida i de la Denominació d'Orígen (DO) Costers del Segre, Tomàs Cusiné ha expressat la satisfacció per haver aconseguit aquest distintiu, a proposta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Segons Cusiné, suposa "reconèixer el Pirineu i les Terres de Lleida com un destí sostenible".

Aquesta certificació creada per l'Institut de Turisme Responsable (ITR) promou i certifica el compromís de la Ruta del Vi de Lleida amb la sostenibilitat ambiental convertint-la en 'Biosphere Cerfitied Destination', una de les acreditacions més reconegudes internacionalment en l'àmbit de la sostenibilitat, que només s'atorga a empreses que compleixen uns requisits molt exigents referents al canvi climàtic i medi ambient per al desenvolupament sostenible elaborats per l'ONU. A més, també valora la cultura, la història i els productes locals i suposa noves oportunitats per fomentar el desenvolupament turístic sostenible de la zona.

La Ruta del Vi de Lleida està integrada per ajuntaments, consells comarcals, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, associacions, oficines de turisme, cellers, restaurants, establiments temàtics i allotjaments turístics que formen una àmplia oferta turística estretament vinculada al món del vi en el territori que configuren les set subzones de la DO Costers del Segre.

tracking