SEGRE

GUIA

Els Reis d'Orient tornen a desfilar per tot Lleida

Malgrat les restriccions, les localitats lleidatanes recuperen avui les cavalcades

Entrega de les últimes cartes al Camarlenc davant de la Paeria.

Entrega de les últimes cartes al Camarlenc davant de la Paeria.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes esperen amb il·lusió la nit més màgica de l’any amb l’arribada aquesta tarda dels Reis Mags d’Orient, que arriben a Ponent amb especial il·lusió després de no poder sortir als carrers el 2021 a causa de les restriccions per la pandèmia. Una de les novetats destacades serà la presència de mascaretes entre els participants de la desfilada i els espectadors que vagin a veure Ses Majestats. Una altra novetat, aquesta vegada a la Seu d’Urgell i Vielha, serà la retransmissió en directe de l’arribada de la comitiva reial a través de les xarxes.

A la capital del Segrià, els Reis Mags, amb un Gaspar semblant a una companya nostra, arribaran a l’estació de Renfe a les 17.05 per iniciar una hora després el seu recorregut pel centre de la ciutat amb una comitiva reial formada per dotze carrosses i amb la participació de 400 persones. En el trajecte s’han habilitat dos espais inclusius a Ferran i a Blondel per a persones amb mobilitat reduïda. A més, al final del recorregut, a la Paeria, es podran seguir els discursos a través d’un intèrpret de llenguatge de signes.

Per la seua part, el Gran Camarlenc Reial va finalitzar ahir la seua ruta sent rebut a l’exterior de la Paeria per l’alcalde, Miquel Pueyo, i desenes de petits que li van entregar les seues cartes i alguns fins i tot ho van fer de forma telemàtica a través del mòbil dels seus pares al trobar-se confinats. L’arribada de l’enviat dels Mags va coincidir amb un ple a l’Eix de persones que ultimaven les compres de Reis.Així mateix desenes de nens van participar ahir en el taller d’elaboració de tortells que el Gremi de Forners va oferir al Cucalòcum, on es va presentar la campanya del tortell 2022, en la qual esperen vendre’n a Lleida unes 220.000 unitats, el 70% de nata. La presidenta del Gremi de Forners, Pilar Marqués, va animar a comprar tortells en forns i pastisseries

Alguns nens confinats van demanar els regals al Camarlenc a través del mòbil dels seus pares

Així mateix, el Cucalòcum i el Cucasport van tancar ahir les portes després de vuit dies d’activitat amb un registre de 10.000 visitants i un balanç “positiu”, segons el director de Fira de Lleida, Oriol Oró.

Única capital en la qual es llançaran caramels

Lleida serà l’única capital de província a repartir caramels, dos tones, durant la cavalcada. Per la seua part, els ajuntaments de Barcelona i Tarragona van anunciar que en les respectives desfilades no es donaran obsequis de cap tipus, mentre que a Girona els patges reials regalaran xocolatines amb el segell de Jordi Roca.

Entrega de les últimes cartes al Camarlenc davant de la Paeria.

Entrega de les últimes cartes al Camarlenc davant de la Paeria.JORDI ECHEVARRIA

Entrega de les últimes cartes al Camarlenc davant de la Paeria.

Entrega de les últimes cartes al Camarlenc davant de la Paeria.JORDI ECHEVARRIA

tracking