SEGRE

Més de 5 milions de persones tornen als centres i a les exposicions de la Fundació ”la Caixa” en un any marcat per la pandèmia

La Fundació ”la Caixa” ha fet un gran esforç per recuperar el ritme de visitants als vuit centres CaixaForum i a CosmoCaixa || La xarxa CaixaForum ha presentat per al curs actual una oferta molt extensa, amb 40 exposicions: 31 en centres i 9 itinerants.

CaixaForum Lleida ha superat els 54.000 visitants i l'exposició més vista ha estat

CaixaForum Lleida ha superat els 54.000 visitants i l'exposició més vista ha estat "Apollo 11, l'arribada de l'home a la Lluna”.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació ”la Caixa” ha fet balanç avui de l’assistència als seus centres i a les seves exposicions culturals i científiques durant l’any que tot just s’ha acabat, encara marcat per la pandèmia. L’entitat ha fet un gran esforç per recuperar el ritme de visitants als vuit centres CaixaForum i a CosmoCaixa, i també a les exposicions itinerants, i s’ha adaptat a la situació per aconseguir que la cultura sigui segura seguint les restriccions de capacitat estipulades per les comunitats autònomes a causa de la COVID-19. El públic ha donat suport a aquesta aposta i 5,2 milions de persones han visitat els centres i han viscut les diferents propostes culturals, científiques i educatives el 2021, cosa que suposa 1,3 milions de persones més que el 2020 (un 35,7% més).

Així, set de cada deu visitants habituals abans de la pandèmia han tornat als centres CaixaForum i CosmoCaixa, un total de 1,9 milions de persones. A aquesta xifra cal sumar-hi els 3,3 milions de persones que han visitat les exposicions itinerants, que han viatjat a més de 70 ciutats de tot Espanya.

CaixaForum Lleida ha acollit 54.249 visitants (un 95% més que el 2020) i l’exposició més visitada ha estat Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna. La segona amb més afluència ha estat Art i mite. Els déus del Prado. Pel que fa al total de Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants), el 2021 ha rebut 1.103.103 visitants: un 58,3% més que el 2020.

A CaixaForum Barcelona, la més visitada ha estat l’exposició interactiva i immersiva Teamlab. Art, tecnologia i natura, seguida d’El somni americà. Del pop a l’actualitat, amb obres d’artistes com Andy Warhol o Roy Lichtenstein, produïda amb la col·laboració del British Museum. D’altra banda, CosmoCaixa ha acollit, amb gran afluència de públic, PRINT3D. Reimprimir la realitat i Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna, aquesta última, vigent fins al febrer del 2022.

La xarxa CaixaForum ha presentat per al curs actual la seva oferta més extensa, amb 40 exposicions: 31 en centres i 9 d’itinerants; a més, 15 dels títols són produccions pròpies. Tot plegat amb la finalitat de contribuir a recuperar la il·lusió i convidar a la reflexió per repensar el futur, des d’una mirada transversal que combina cultura i divulgació científica. La temporada discorre sota el lema Creiem en la cultura. Creixem en la cultura per oferir al públic finestres que li permetran treure el cap al passat, viure el present i també abordar el futur. Fermament compromesa a acostar la cultura a tots els públics, la Fundació ”la Caixa” inaugurarà, el juliol del 2022, CaixaForum València

Cartells de la vida moderna CaixaForum Lleida descobrirà l’edat d’or del cartell modern en una exposició que mostra els orígens de l’art publicitari en la transició dels segles XIX al XX a través de l’evolució dels cartells litogràfics. La mostra Cartells de la vida moderna. Els orígens de l’art publicitari narra com el cartell publicitari es va convertir, cap al 1900 i en tot el període d’entresegles, en un poderós mitjà de comunicació de masses i, alhora, en obra d’art. Més d’un centenar de peces d’artistes, tant espanyols com internacionals, procedents del valuós fons històric de cartells del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), juntament amb préstecs de col·lecciones i centres públics i privats (del 2 de març al 24 de juliol).

2021: LA XARXA DE CENTRES, EN XIFRES

En total, 5.196.979 persones han tornat als centres (1.912.241 persones) i a les exposicions itinerants (3.284.738 persones). Per centres, CosmoCaixa ha rebut 543.164 visitants; CaixaForum Barcelona, 390.239 visitants; CaixaForum Madrid, 307.100 visitants; CaixaForum Saragossa, 212.592 persones; CaixaForum Sevilla, 187.441 persones; CaixaForum Palma, 105.548 persones; CaixaForum Girona, 60.344 persones; CaixaForum Lleida, 54.249 persones, i CaixaForum Tarragona, 51.564 persones.

tracking