SEGRE

L'OMS assegura que les vacunes anticovid "funcionen contra totes las variants"

El nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.

El nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vacunes existents contra la COVID-19 "funcionen contra totes les variants que circulen actualment", ha assegurat avui la cap de la cèl·lula anticovid de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Van Kerkhove, davant de l’auge de la soca òmicron, que ha infectat a moltes persones vacunades. Malgrat que la variant òmicron sembla reduir la capacitat de neutralització de les vacunes, la qual cosa explica aquestes infeccions de vacunats, aquests fàrmacs "continuen sent molt efectius per evitar formes greus de la malaltia i reduir les morts", va assegurar l’experta nord-americana en roda de premsa.

Preguntada sobre si la ciutadania ha d’augmentar les seues mesures de prevenció davant de l’alt nombre de contagis a tot el món, Van Kerkhove va recomanar els mateixos gestos que s’han generalitzat de 2020 "a fi de reduir el risc d’exposició".L’experta va recordar en   aquest sentit la necessitat de mantenir la distància física amb altres persones, l’evitar les reunions de gent en llocs mal ventilats, i va insistir especialment a "portar mascaretes apropiades" i de forma correcta. "Portar la màscara per sota del nas o a la barbeta és inútil i et fa una falsa sensació de seguretat", va alertar Van Kerkhove, que va demanar als casos positius que s’aïllin, facin esforços per no transmetre el virus i alertin als seus contactes que han contret COVID-19.

"Bàsicament, demanem a tothom que facin la seua aportació", va afirmar l’experta, que va reconèixer que "és sorprenent com de ràpid que es transmet aquesta variant, però qualsevol altra també ho podria fer en similars situacions". El director d’Emergències Sanitàries de l’OMS, Mike Ryan, va afegir que una de les millors proteccions en l’actual ona|onada de contagis és "vacunar-se quan es tingui accés a dosi".

tracking