SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Moren dos operaris a l'enfonsar-se el sostre d'una escola a Gijón

Realitzaven reparacions aprofitant que els alumnes tenen vacances || Una nena de 8 anys perd la vida després de sortir disparada d'un inflable a València

Els bombers durant les tasques de recerca dels operaris que van quedar sepultats a Gijón.

Els bombers durant les tasques de recerca dels operaris que van quedar sepultats a Gijón.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos treballadors van morir ahir i dos més van resultar ferits lleus a conseqüència de l’ensorrament d’una part del forjat del terrat de l’escola San Vicente Paúl de Gijón, que es va desplomar sobre els quatre operaris mentre feien tasques de manteniment al sostre de la planta inferior de l’edifici. L’obra, que va sepultar les dos víctimes mortals, es va iniciar dilluns passat i havia d’acabar ahir mateix, abans que els nens que estudien al centre, ara de vacances de Nadal, tornessin a les aules. Els fets es van produir al voltant de les onze i mitja del matí quan els treballadors procedien a canviar nou metres de pladur del sostre d’una de les plantes de l’escola.

En aquell moment la teulada va cedir ferint-ne dos i deixant els altres dos sepultats sota la runa. Fins al lloc es va desplaçar tot el personal disponible del Parc de Bombers de Gijón, que va iniciar les tasques de desenrunament per intentar localitzar els dos operaris desapareguts, i després d’hores de retirar runa es van localitzar el cossos d’ambdós ja sense vida.L’ajuntament de Gijón ha sol·licitat un informe tècnic per avaluar la situació en la qual es troba aquest edifici de tres plantes en què estudien uns 690 alumnes d’entre 3 i 16 anys. Amb tot, la consellera d’Educació del Principat d’Astúries, Lydia Espina, va afirmar que la magnitud del col·lapse farà impossible reprendre l’activitat lectiva al centre dilluns vinent com estava previst després de les vacances

En els últims cinc anys tres menors han mort en accidents en inflables i 40 han resultat ferits

En un altre ordre de coses, una nena de 8 anys d’edat va morir ahir després que dimarts a la nit resultés ferida de gravetat al sortir disparada diversos metres del castell inflable en el qual jugava a la fira nadalenca de la localitat valenciana de Mislata.

L’atracció va bolcar a causa d’una forta ràfega de vent que fuetejava la zona i la menor va sortir disparada i es va colpejar el cap contra l’asfalt. A més de la mort de la petita, vuit nens més van patir diverses ferides, i quatre d’ells van ser traslladats a dos centres hospitalaris amb pronòstic reservat. Ahir al matí la conselleria de Sanitat va informar que només un, una menor de quatre anys edat, continuava hospitalitzada i presenta estat greu.

La Policia Científica ha obert una investigació per aclarir les causes per les quals es va produir l’accident i determinar les responsabilitats, si n’hi hagués, de l’empresa de muntatge de la fira. L’ajuntament de Mislata, per la seua part, va posar a disposició de la policia tota la documentació administrativa sobre la instal·lació lúdica. Així mateix, el consistori va declarar un dia de dol oficial i va suspendre tots els actes municipals previstos per ahir, inclosa la cavalcada dels Reis d’Orient.En els últims cinc anys tres menors d’edat han mort i més de 40 han resultat ferits en castells inflables a Espanya.

El maig del 2017 va morir una nena de 6 anys després de sortir volant de l’atracció d’un restaurant de Caldes de Malavella. El 2016 li va passar el mateix a un petit de 4 anys a la ciutat de Sevilla.

Els bombers durant les tasques de recerca dels operaris que van quedar sepultats a Gijón.

Els bombers durant les tasques de recerca dels operaris que van quedar sepultats a Gijón.EUROPA PRESS

tracking