SEGRE

GUIA

Coixet preveu estrenar a l'abril un documental sobre l'Aula

La directora catalana ja ha acabat el muntatge d''El techo amarillo' || Es podrà veure a TVE i té una durada de 40 minuts

Isabel Coixet, a la dreta, va rebre ahir un homenatge al Festival Actual de Logronyo.

Isabel Coixet, a la dreta, va rebre ahir un homenatge al Festival Actual de Logronyo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La directora de cine Isabel Coixet ja ha acabat el muntatge del documental El techo amarillo, sobre els abusos sexuals a l’Aula de Teatre de Lleida. Amb quaranta minuts de durada, s’estrenarà a TVE, possiblement a l’abril. La cinta, que ha suposat un any i mig de treball, dona veu a les víctimes perquè expliquin tot el procés viscut des del moment dels abusos fins a la decisió de denunciar-ho davant de la justícia el 2018.

Així ho va explicar ahir la cineasta barcelonina en el marc del Festival Actual de Logronyo, on també va anunciar que rodarà pròximament una pel·lícula a Portugal sobre la vida de l’escriptor Fernando Pessoa als anys 30, protagonitzada per Édgar Ramírez. L’estiu de l’any passat, l’equip de rodatge de la productora Miss Wasabi Films es va traslladar al congost de Mont-rebei per gravar algunes de les escenes del documental en aquest entorn natural, que també comptarà amb escenaris a Barcelona. El treball aborda l’impacte del cas a l’Aula de Teatre de Lleida, a la ciutat i entre el sector educatiu i cultural.

Ho farà amb els testimonis dels familiars de les denunciants, els alumnes i exalumnes, Dones a Escena i la Paeria. Nou exalumnes van presentar el 2019 una denúncia contra l’exdirector i exprofessor R.G., que Fiscalia de Lleida va arxivar a l’haver prescrit els delictes, i que va motivar una comissió d’investigació per part de la Paeria. Gairebé un any després, van sortir a la llum nous testimonis d’abusos sexuals, que haurien transcorregut durant vint anys, assenyalant un altre professor, R.E.

Fa tot just una setmana, el 28 de desembre, la comissió especial creada per la Paeria a començaments del 2021 per investigar aquest cas va assegurar que “les dones denunciants s’han sentit ignorades, abandonades, oprimides i desprotegides perquè es van interpretar les denúncies com un atac a l’entitat”. En l’exposició de les seues conclusions durant el ple municipal, la portaveu de la comissió, Margarida Troguet, va reclamar posar en marxa una investigació interna per aclarir possibles abusos que encara no haguessin sortit a la llum i també va demanar renovar el professorat.

tracking