SEGRE

La nova norma al comprar un cotxe de segona mà el 2022

Vehicles de segona mà.

Vehicles de segona mà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actualització de la Llei General de Defensa dels Consumidors i Usuaris també afecta els compradors i venedors de cotxes utilitzats. Conforme al Reial Decret-llei 7/2021, el termini de garantia passa de 2 a 3 anys en la venda de vehicles nous. En el cas dels vehicles d’ocasió, podrà continuar pactant-se un termini mínim d’un any. De la mateixa forma, el període en què la càrrega de prova correspon al venedor puja a 2 anys, mentre que als vehicles de segona mà podrà pactar-se un període mínim d’un any, actualment és 6 mesos.

El termini per comprovar que una reparació en garantia és correcta, augmenta de 6 mesos a un any. Al seu torn, s’inclou la possibilitat de suspendre el pagament del preu per incompliment del venedor. Així mateix, el termini de prescripció de les accions judicials passen de 3 a 5 anys i el termini de disponibilitat de recanvis i atenció en servei tècnic puja de 5 a 10 anys.

Les modificacions en la normativa de consum, que afecta als terminis de garantia dels vehicles, seran aplicables únicament als contractes de compravenda que se celebrin a partir de l’1 de gener de 2022, segons informa l’Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (Ganvam). Per això, les avaries que puguin sorgir a partir d’aquesta data en vehicles venuts abans de l’any 2022, seguiran tots els efectes sota la normativa anterior.

tracking