SEGRE

ART ÒBITS

Mor Ramon Guixé, artista polifacètic, als 51 anys

Present en els muntatges de la Segarra i l'Urgell en les últimes tres dècades || Escultor, pintor i creador de performances

L’artista de Puigverd d’Agramunt Ramon Guixé al seu taller.

L’artista de Puigverd d’Agramunt Ramon Guixé al seu taller.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista de Puigverd d’Agramunt Ramon Guixé ha mort als 51 anys. La seua obra i treball són presents en gairebé tots els muntatges artístics de la Segarra i l’Urgell de les últimes 3 dècades. Guixé va participar juntament amb Josep Mora en la creació de la Trobada d’Artistes de les Pallargues el 1994; amb Alba Cuñé, en la creació de Artd’akí a Cervera; a Agramunt juntament amb Serafina Balsch i Montserrat Guerrero, Undetres; impulsor el 2003 de la recuperació dels històrics safarejos, va participar en els actes d’aniversari de la Fundació Guinovart el 2003.

Amb Miquel Parramon va estar present en la creació de la festa romana de Guissona; a Tàrrega va ser comissari 3 anys de les Instal·lacions i interaccions que van veure nàixer la sala d’exposicions Marsà de Tàrrega; el 2002 el muntatge Supermerc’art; el 2005 a la Marató de les Arts i fins aquest any va presentar cada any la seua obra a la Fira d’Artistes de Tàrrega. Ha estat present al Castell de Concabella, al Museu Comarcal de Cervera, en la commemoració de l’any Josep Mora el 2014; i l’any passat en l’acte en homenatge als Amics de l’Arquitectura Popular. Són només alguns dels actes que van comptar amb la seua presència activa bé com a escultor, com a pintor o com a actor creador de performances i instal·lacions. Va fer també gravat i ceràmica.

tracking