SEGRE

Pfizer diu que tindrà a punt al març una nova vacuna contra òmicron

EUA encara no creu necessària una tercera dosi de Pfizer i esperarà més dades

EUA encara no creu necessària una tercera dosi de Pfizer i esperarà més dadesEFE/EPA/JUSTIN LANE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica nord-americana Pfizer va dir aquest dilluns que espera tenir al març una nova vacuna contra la covid-19 que millori la protecció contra la variant òmicron.

El conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, va explicar que encara no està clar si aquest nou producte serà necessari, però va dir que la seua empresa ja està començant a fabricar les primeres dosis ja que alguns països volen disposar-ne com més aviat millor.

"L’esperança és que aconseguim un producte que tingui una protecció molt millor, en particular contra les infeccions, perquè la protecció contra hospitalitzacions i malaltia greu ara mateix és raonable amb les vacunes actuals, sempre que s’hagi administrat la tercera dosi," va dir Bourla al canal de televisió CNBC.

El màxim executiu de Pfizer va explicar que la nova versió busca una immunitat més gran|important davant d’òmicron, però continuaria oferint protecció davant d’altres variants.

Encara que el producte estarà a punt al març, Bourla va deixar clar que encara no sap si serà necessària la seua utilització, uns dubtes que va estendre a l’ús d’una quarta dosi de la vacuna actual, que ja han començat a provar països com Israel. "No sé si hi ha necessitat d’una quarta dosi de reforç, però s'ha de provar. Nosaltres farem experiments", va dir.

tracking