SEGRE

Adéu als retrovisors convencionals: així seran els nous

Els angles morts del retrovisor, un dels principals causants d'accidents.

Adeu als retrovisors convencionals: així seran els nous

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Dirección General de Tráfico (DGT) ha decidit substituir els retrovisors dels vehicles amb un dispositiu d’alta tecnologia, per evitar que els conductors es quedin sense visió en els angles morts i reduir el nombre d’accidents. És important recordar que els miralls retrovisors són una extensió de la visió a la carretera, i de moment, circular sense algun dels obligatoris suposa una multa de 200 euros i la immobilització del vehicle si els agents ho consideren un perill per a la conducció.

Els angles morts són un dels enemics més importants a l’hora de circular, la visió no cobreix totes les direccions i per tant suposa un greu risc al volant. Aquests angles són més grans com més gran és el vehicle i com més mal ajustats estiguin els miralls respecte a la posició de la persona que el condueix.

Amb el nou dispositiu, denominat MAN Optiview, es pretén ampliar el camp de visió gràcies a algunes càmeres exteriors i dos de grans pantalles d’alta definició que permeten controlar tot el que passa al voltant del vehicle.

Les càmeres poden plegar-se, són resistents a l’aigua, filtren els enlluernaments i s’escalfen automàticament. Les dos càmeres exteriors substitueixen els retrovisors laterals i estan situades als marcs de les portes a cada costat del vehicle. L’altra càmera exterior està situada en el costat de l’acompanyant, substituint el retrovisor frontal interior.

De moment aquests dispositius només es troben en camions, fins al moment no es permet ni en motocicletes ni en turismes, però s’espera que en un futur no gaire llunyà pugui implantar-se a tots els vehicles per millorar la seguretat.

tracking