SEGRE

El SEPE publica ofertes per treballar a Europa amb sous superiors als espanyols

Alemanya, Suècia, els Països Baixos, Dinamarca i Noruega sumen el gruix de les ofertes laborals.

Treballadors fent cua a les portes d’una oficina del SEPE.

Treballadors fent cua a les portes d’una oficina del SEPE.ÓSCAR CAÑAS / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Europa ofereix interessants oportunitats laborals a què es pot accedir a través de EURES (European Employment Services), una xarxa comunitària de cooperació per a l’ocupació i la lliure circulació de treballadors. A més, algunes ofertes ofereixen diferents incentius, com complements salarials, ajuts al lloguer o al aprenentatge de idiomes.

El Servicio Estatal Público de Empleo publica al seu portal les ofertes de les companyies que busquen mà d’obra internacional, amb interessants propostes que arriben fins els 8.700 euros mensuals, sou que podria guanyar un metge de cirurgia plàstica a Suècia en funció de la seua vàlua, i al qual caldria sumar els honoraris de les guàrdies i hores extra.

Diversos països de la Unió Europa reclamen professionals sanitaris. A Suècia se sumen, entre d’altres, França, Alemanya, Noruega i especialment Finlàndia, que requereixen més de vuitanta professionals d’aquesta branca, sobretot infermers i auxiliars d’enfermeria. No és necessari conèixer l’idioma, ja que s’ofereixen cursos de formació on s’introdueixen les nocions bàsiques.

No fa falta viatjar tan lluny: el país veí, França, ofereix sous de 3.500 euros per a farmacèutics amb nivell B-1 de francès i 2.000 (també amb B-1) a fisioterapeutes per treballar en balnearis dels Alps durant la temporada d’hivern, amb allotjament inclòs.

Des de personal per treballar en drassanes a carnissers amb sous superiors als dos mil euros, cuidadors infantils, fisioterapeutes, enginyers, òptics, programadors, conductors de autobús… Són molts els països que necessiten incorporar professionals a les cuines; també cambrers. Als Països Baixos, per exemple, ofereixen a un xef treballar 4 o 5 dies feiners, amb els caps de setmana lliures, i començar guanyant dos mil euros mensuals bruts. També necessiten xefs a Suècia per a la temporada d’estiu. En aquest cas, s’exigeix un nivell mínim d’anglès i el sou és de 2.500 euros bruts però amb allotjament inclòs.

L’idioma és una de les barreres per aconseguir feina a l'estranger, però també hi ha ofertes que no requereixen domini de la llengua del país de destinació: per treballar com a paleta a Alemanya no s’exigeix cap nivell d'alemany, encara que si voluntat per aprendre'l almenys en l'àmbit de la feina. El sou és de fins 2.800 euros bruts al mes més plus d’hores extres i allotjament a càrrec de l’empresari durant les primeres setmanes.

tracking