SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

Cap nen sense regals per Nadal

Creu Roja ha repartit 1.748 joguets entre 1.681 nens i nenes de Lleida en situació de vulnerabilitat || En el marc de la 29a edició de la campanya 'Els seus drets en joc'

Dos voluntaris de Creu Roja, en un dels punts de recollida de joguets solidaris.

Dos voluntaris de Creu Roja, en un dels punts de recollida de joguets solidaris.CREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Creu Roja ha repartit un total de 1.748 joguets entre 1.681 nens i nenes en situació de vulnerabilitat de la demarcació de Lleida. La iniciativa s’emmarca dins de la 29a edició de la campanya Els seus drets en joc, que va arrancar el mes de novembre passat per poder garantir que cap petit no es quedés sense regals durant les festes nadalenques. En aquesta ocasió, setanta-tres voluntaris de les onze assemblees que té l’entitat a les comarques lleidatanes van recollir i van distribuir joguets nous, cooperatius i no bèl·lics entre les famílies vulnerables.

La campanya va començar el passat dia 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància. Creu Roja va habilitar diferents punts de recollida de joguets a tots els racons de la província, així com a la resta de Catalunya. D’altra banda, l’entitat també va fomentar la col·laboració a través de donacions econòmiques i, com a novetat, es van organitzar activitats en les quals ciutadania i empreses van participar de forma activa en la logística de la campanya de joguets.

Des de l’entitat ressalten que les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables, per aquesta raó “treballem per poder garantir el dret en el joc i l’accés de tots els petits a joguets nous, no bèl·lics, no sexistes i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu”. Per un altre costat, també remarca que el joc és un element “essencial” per poder garantir el desenvolupament integral dels menors. “Afavoreix no només el desenvolupament intel·lectual i motriu del nen, sinó que també és un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement”, asseguren.

tracking