SEGRE

El truc per estalviar aquest any: el repte del cèntim

Estalviar cèntim a cèntim.

El truc per estalviar aquest any: El repte del cèntim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 57% dels espanyols estaria a favor d’eliminar les monedes d’un i dos cèntims, d’acord amb l’últim Eurobaròmetre. I aquest rebuig de les monedes de coure de menor valor s’estén per tota l’eurozona. Tanmateix, amb un senzill truc per estalviar, podem utilitzar aquets diners per estalviar 668 euros a l’any amb els cèntims que acaben acumulats a les nostres butxaques.

1 cèntim més cada dia

El repte del cèntim és molt fàcil de portar a la pràctica. Es tracta d’un pla d’estalvi a petita escala que progressa a mesura que passa el temps, de manera que al principi l’estalvi és molt reduït i augmenta al llarg dels mesos.

El primer dia s’estalvia un cèntim, el segon, dos, el tercer, tres i així fins arribar al dia 365 en què haurem d’estalviar 365 cèntims, és a dir, 3,65 euros. Es tracta de sumar cada dia un cèntim a l’import estalviat el dia anterior. Si seguim el mètode al peu de la lletra, passat un any la nostra guardiola comptarà|explicarà amb 667,95 euros. En ser un mètode progressiu, els últims mesos de l’any estalviaríem molt més que els primers. Per exemple, si comencéssim l’1 de gener, el 31 d’aquell mateix mes hauríem estalviat 4,96 euros. Tanmateix, durant tot desembre l’estalvi total seria de 108,5 euros.

Altres versions

Existeixen diverses versions d’aquest repte. Per exemple, es pot fer al revés, començant amb un estalvi inicial de 3,65 euros i rebaixar en un cèntim la quantitat estalviada cada dia fins que el dia 365 l’import dipositat a la guardiola sigui d’un cèntim.

Una altra opció és seguir un mètode desordenat, que en realitat requereix una organització més gran|important. El seu avantatge és que ens permet adaptar l’estalvi diari als diners que tinguem a la butxaca. En aquest cas, hem d’anotar totes les quantitats possibles (entre un i 365 cèntims) i cada dia estalviar la que ens venja bé. A mesura que anem estalviant cada quantitat, sense repetir, l’haurem de ratllar de la llista.

D’altra banda, també és possible substituir l’import base, en aquest cas un cèntim, per una altra quantitat. En lloc d’estalviar cada dia un cèntim més que el dia anterior, podem guardar 5, 10 o 20 cèntims més. Aquest seria l’estalvi a final de l’any:

  • Repte dels 5 cèntims: 3.339,75 euros al cap d’un any
  • Repte dels 10 cèntims: 6.679,5 euros al cap d’un any
  • Repte dels 20 cèntims: 13.359 euros al cap d’un any
tracking