SEGRE

Pandèmia o endèmia? Disparitat d'opinions sobre com tractar la Covid

Corea del Sud, un dels focus de l’epidèmia - Mèxic, Islàndia, Dinamarca, Nova Zelanda o els Països Baixos van confirmar ahir els primers afectats pel coronavirus, originat a finals de desembre a la ciutat xinesa de Wuhan. Un dels focus més i ...

Corea del Sud, un dels focus de l’epidèmia - Mèxic, Islàndia, Dinamarca, Nova Zelanda o els Països Baixos van confirmar ahir els primers afectats pel coronavirus, originat a finals de desembre a la ciutat xinesa de Wuhan. Un dels focus més i ...EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos països europeus, inclosa Espanya, s’estan plantejant tractar la Covid com una malaltia endèmica, en lloc de pandèmia. Això significa que, com la grip, es deixaria de comptar cas per cas i s’implementaria una estratègia de tractar la infecció com a “comuna” entre la població. En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va explicar que s’ha encarregat al Comitè Científic Assessor un informe sobre quin ha de ser l’abordatge de la Covid a mitjà i llarg termini.

Va reconèixer que el repte de futur serà donar-li un abordatge global, però va explicar que el Govern considera imprescindible establir quins són els diversos escenaris i com haurien de gestionar-se. Tanmateix, diversos experts i fins i tot l’OMS i l’EMA ho veuen massa precipitat. “En aquest moment, les condicions per a l’endèmia no es compleixen, ja que això significa assumir certa estabilitat de circulació del virus a uns nivells predictibles i el 2022 no s’atansa en absolut a això”, va assenyalar una responsable de l’OMS, mentre que l’EMA també va dir que el virus “continua sent pandèmic”.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va considerar “prematur” gripalitzar la pandèmia. Tot i així, la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària apunta que ja s’haurien de deixar de comptar tots els casos i que el sistema sanitari se centri a atendre els malalts amb més problemes, sigui per la Covid o per altres patologies.

tracking