SEGRE

FORMACIÓ INICIATIVES

Talent audiovisual lleidatà

Joel Capdevila, Asmaa Rabhi i Marina Ruiz de la UdL van presentar el seu projecte de docusèrie a productores || En el marc d'una trobada que contacta joves amb professionals de la imatge

Frame del docusèrie ‘TechnoCrafts’ presentat pels lleidatans.

Frame del docusèrie ‘TechnoCrafts’ presentat pels lleidatans.J.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El talent lleidatà torna al Pitching Audiovisual Universitat-Indústria del Clúster Audiovisual de Catalunya, un fòrum perquè estudiants hi presentin les propostes. Així, els graduats en Comunicació i Periodisme Audiovisual per la Universitat de Lleida Joel Capdevila, Asmaa Rabhi i Marina Ruiz, que van presentar el mes de desembre passat a Barcelona el seu projecte audiovisual TechnoCrafts, una sèrie documental que segueix diferents companyies artesanals i tecnològiques de Catalunya amb l’objectiu de donar valor a la cultura i al territori català. El projecte va nàixer com un Treball de Final de Grau que, segons Capdevila, “combinava les tres disciplines que més ens interessen: la tècnica audiovisual i l’storytelling; el món de la producció; i el rigor periodístic i informatiu amb la intenció de donar a conèixer la cultura i entretenir”.

Una vegada presentat, la UdL va oferir a l’equip la possibilitat de portar-lo al Pitching. Malgrat que els lleidatans “no tenien gaire clar” què fer amb Technocrafts, “quan es va presentar l’oportunitat, sabíem que no la podíem deixar passar”. Així, les integrants Asmaa Rabhi i Marina Ruiz van presentar a Barcelona la docusèrie davant d’onze representants de diferents productores audiovisuals, que es va saldar amb un resultat “molt positiu” segons Capdevila, que va assegurar que “després d’algunes reunions amb diverses productores, vam veure factible que el projecte pugui tirar endavant”.Portar una producció al Pitching Audiovisual suposa un fet important, ja que per arribar a presentar un projecte abans han de passar per un procés de selecció en què només s’escullen els millors.

En aquesta ocasió els lleidatans han compartit l’espai amb trenta-quatre propostes de diferents centres que busquen vendre les seues propostes a les diferents productores.

Quatre iniciatives de la UdL han arribat al Pitching Audiovisual

El Pitching Audiovisual és un espai de trobada entre la indústria audiovisual i els joves talents universitaris, en el qual se’ls ofereix la possibilitat de vendre les seues idees a les productores més importants de Catalunya, una iniciativa que compta amb el suport de la Generalitat, la SGAE o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, entre d’altres. La UdL ha participat en quatre de les set edicions del Pitching.

El 2016 es va presentar el projecte transmèdia Catalunya en ruta dels ara exalumnes Jeny Montagut, Cesc Maymó i Josep Blanch. Un any més tard, el 2017, la UdL va tornar amb la ficció Drames rurals de Meritxell Castillo i Eduard Molins. El 2019, Antonio Vivar va portar el seu talent show musical Camí a Broadway.

I el passat 2021 Joel Capdevila, Asmaa Rabhi i Marina Ruiz van ser els encarregats de representar aquesta institució amb la docusèrie TechnoCrafts.La iniciativa va arribar el 2021 a la setena edició amb la presentació de 35 projectes d’alumnes de centres universitaris com la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra o el Centre Universitari d’Arts o Blanquerna, entre d’altres.El Pitching Audiovisual Universitat-Indústria del Clúster Audiovisual de Catalunya s’emmarca en la Setmana del Talent Audiovisual, unes jornades que promouen el talent jove centrat en el món de la producció audiovisual.

Frame del docusèrie ‘TechnoCrafts’ presentat pels lleidatans.

Frame del docusèrie ‘TechnoCrafts’ presentat pels lleidatans.J.C.

Frame del docusèrie ‘TechnoCrafts’ presentat pels lleidatans.

Frame del docusèrie ‘TechnoCrafts’ presentat pels lleidatans.J.C.

tracking