SEGRE

Aliments que no s'han de guardar a la porta del frigorífic

La llet mai no s'ha de guardar a la porta de la nevera.

La llet mai no s'ha de guardar a la porta de la nevera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que els frigorífics moderns funcionen amb sofisticats sistemes d’estalvi d’energia, sempre cal anar amb compte amb la conservació dels aliments. La temperatura ideal s’ha de fixar, per regla general, entre 3 i 4 graus centígrads, per permetre una refrigeració eficaç.

El que potser poca gent sap és que l’aire fred tendeix a desplaçar-se cap a les lleixes inferiors de l’aparell. Alhora, les lleixes més altes són les més càlides. La part més sensible és la porta i els seus compartiments. És precisament aquí on hem d’evitar emmagatzemar certs tipus d’aliments i productes, especialment els fàcilment peribles. 

Per tant, la llet fresca, el formatge fresc i els productes lactis en general, la fruita i la verdura també es troben entre els productes més delicats i han d’emmagatzemar-se preferentment al calaix corresponent i no a les lleixes de la porta. Col·locar la llet oberta a la porta de la nevera no és una bona idea, sobretot si s’obre molt. Es tracta d’un aliment molt sensible i de fàcil contaminació a què els canvis de temperatura no li proven gens bé. Podem aprofitar aquests compartiments al costat de|juntament amb la porta per a les begudes que no vulguem prendre gaire fresques, ous, melmelades i salses.

tracking