SEGRE

Aquests són els requisits per sol·licitar el bo jove d'ajuda al lloguer de 250 euros

Un cartell de lloguer en un pis.

Un cartell de lloguer en un pis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes d’octubre passat, el Govern va anunciar una partida de 200 milions d’euros en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022 destinada a donar suport al lloguer d’habitatge entre els joves. Encara que es volia tenir-lo en funcionament des del passat 1 de gener, finalment serà efectiu des de la propera setmana; després del Consell de Ministres previst per al dimarts 18 de gener, segons va revelar la Cadena SER. L’ajuda seria a més retroactiva a l’1 de gener, i la canalitzaran els governs autonòmics. Els detalls del formulari i els passos administratius es coneixeran en detall després de la imminent entrada en vigor.

Els requisits per percebre aquesta ajuda són:

  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Tenir un contracte de treball vigent.
  • No superar els 24.318 euros anuals d’ingressos, quantitat equivalent a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) previst en els Pressupostos de 2022.
  • Que l’habitatge llogat sigui la residència habitual de la persona beneficiària.

Cal tenir en compte que l’ajuda és a la persona, no a l’habitatge. El límit inicial del preu del lloguer es va fixar en 600 euros, però ja s’ha establert que les diverses Comunitats Autònomes tindran la potestat d’elevar-lo, una cosa especialment indicada per a les grans capitals en les quals els lloguers són clarament més cars. A més, quan s’apliqui en unitats familiars més vulnerables pel seu nivell d’ingressos o situació peculiar, aquesta ajuda es podrà complementar amb altres que arribin fins el 40% del seu valor.

El bo d’ajuda es podrà cobrar durant dos anys si es compleixen les condicions, i es pot percebre alhora que l'Ingrès Mínim Vital o les pensions no contributives. No serà compatible amb altres ajuts autonòmics o locals al lloguer.

tracking