SEGRE

OBITUARI

Mor l'arquitecte Ricardo Bofill als 82 anys

Entre les seues obres, destaquen l’Hotel Vela o el Teatre Nacional de Catalunya, de Barcelona, o el Parque Manzanares de Madrid

Ricardo Bofill en una imatge d'arxiu.

Mor l'arquitecte Ricardo Bofill als 82 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquitecte i urbanista català Ricardo Bofill ha mort aquest divendres a l’edat de 82 anys. Nascut a Barcelona el 1939, va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, centre del qual va ser expulsat el 1957 per la seua militància política.

Posteriorment, va completar els estudis a Suïssa i, el 1963, va fundar el seu cèlebre Taller d’Arquitectura, en el qual a més d’arquitectes i enginyers també va incloure filòsofs, sociòlegs i altres intel·lectuals. Aquest equip és el que ha firmat els seus grans projectes arquitectònics i urbanístics al voltant del món durant els últims 50 anys.

Entre les seues obres, destaquen l’Hotel Vela de Barcelona; el Teatre Nacional de Catalunya o la seu de l’INEFC, ambdós també a la capital catalana; els jardins del Túria, a València; el Parque del Manzanares de Madrid; el Casablanca Twin Center, a la ciutat marroquina, o el complex Citadel Center de Chicago. Aquestes i altres obres el converteixen en l’arquitecte barceloní de projecció més internacional.

tracking