SEGRE

INICIATIVES CONVOCATÒRIA

Impuls a la memòria històrica amb subvencions a vuit projectes lleidatans

El Memorial Democràtic destina prop d'11.000 euros a subvencionar vuit projectes lleidatans || Recuperació d'espais de la Guerra Civil, de la cultura i dels deportats, entre d'altres

Interior de la presó de Sort, actualment convertida en un petit museu.

Interior de la presó de Sort, actualment convertida en un petit museu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Memorial Democràtic ha fet pública recentment la llista de projectes als quals ha concedit subvencions per posar el seu gra de sorra en la divulgació i recuperació de la memòria històrica en diferents àmbits. En total, a la convocatòria de l’any passat, l’organisme ha atorgat 90.153,11 euros a cinquanta-tres projectes de tot Catalunya. Entre aquests se n’inclouen vuit de les comarques lleidatanes, amb un import total de 10.998 euros, que van des dels 2.700 fins als 330 euros.

D’aquesta forma, el Memorial Democràtic ha concedit una ajuda a l’ajuntament de Sort per a millores a la Presó Museu Camí de la Llibertat, així com actualitzar la pàgina web, i també a l’ajuntament de Talarn, per al refugi antiaeri de la central hidroelèctrica. També ha obtingut una ajuda el Centre Excursionista de Lleida per a un projecte sobre el Front del Segre així com el consell comarcal del Solsonès per a una jornada cultural i educativa sobre els deportats a camps nazis. A la llista del Memorial Democràtic també figura el consell comarcal del Pallars Jussà, amb un projecte sobre la vida de la població civil a prop del front i per al Consell Cultural de Valls d’Àneu, per a l’edició del llibre Prat de Fuster.

Antropologia de l’aproximació i el record. Igualment, s’ha donat una ajuda per a l’edició d’un llibre sobre Joan Tarragó i per a un cicle sobre cine i literatura a la Seu.D’altra banda, el nou director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, ja ha anunciat que estudiaran agilitzar aquesta mena de subvencions després que les entitats hagin criticat el seu baix import i que arriben tard, quan ja han hagut d’avançar el pressupost.

Interior de la presó de Sort, actualment convertida en un petit museu.

Interior de la presó de Sort, actualment convertida en un petit museu.ACN

tracking