SEGRE

Accident amb patinet: qui es fa càrrec de les despeses?

Imatge d'arxiu d'un patinet

Imatge d'arxiu d'un patinet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins al moment no és obligatori contractar una assegurança per conduir un patinet elèctric o qualsevol altre vehicle de mobilitat personal, però la regulació arribarà tard o d’hora. De fet, el director general de Trànsit, Pere Navarro, ja ha anunciat que la pòlissa obligatòria per als patinets elèctrics “està en agenda”.

Les assegurances més bàsiques inclouen la cobertura de responsabilitat civil, amb la que la companyia es farà càrrec dels danys provocats a tercers. Altres garanties habituals a les pòlisses per a patinets són la defensa jurídica, la d’accidents personals, danys o robatori. Algunes companyies d’assegurances han inclòs en la seua assegurança de la llar la possibilitat de contractar la cobertura per als patinets elèctrics. D’altres han optat per oferir un producte específic amb diferents sumes assegurades entre les quals elegir.

Si el patinet assegurat és culpable de causar un accident, doncs, serà la companyia qui es faci càrrec de les despeses com en el cas de la resta de vehicles. Però en el cas de la inexistència d’assegurança i sent culpable el patinet, qui s'ha de fer càrrec de les despeses i de la indemnització de la víctima?

El més important és establir les causes de l’accident i qui és el responsable d’aquest, per la qual cosa pot ser necessari avisar la Guàrdia Urbana o autoritats de trànsit perquè aixequin atestat. Tant en els accidents per col·lisió contra un altre vehicle com en els atropellaments, convé recollir totes les dades dels implicats, les causes i conseqüències que s’han registrat i si hi ha assegurança, informar la companyia d’assegurances de l’accident.

Si el conductor del patinet és considerat culpable del succés, és ell qui es faria càrrec dels danys -materials i corporals- que s’hagin causat amb el vehicle i de les possibles indemnitzacions, ja que exerceix de responsable civil.

Per determinar la quantia dels danys que el causant de l’accident ha de pagar als perjudicats es requereix un procés judicial iniciat per la víctima, que prèviament ha d’haver denunciat per demostrar la culpabilitat del contrari.

tracking