SEGRE

Cervera recupera la seua històrica 'Passió' dos anys després

Sant Sopar

La passió de Cervera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys de suspensió de La Passió de Cervera, el patronat del Gran Teatre va anunciar ahir la recuperació de les escenificacions, que començaran el 27 de març. En total, es duran a terme sis representacions, les altres seran els dies 3 i 24 d’abril –totes amb horari de matí de 10.00 a 14.00 hores– i els dies 9, 15 i 30 d’abril, amb horari de tarda de les 16.00 a les 20.00 hores. Segons va explicar el president, Xavier Cañabate, “la gent té ganes de veure La Passió i nosaltres moltes ganes de recuperar les escenificacions”. Hi participen uns 200 actors, molts d’ells nous en el paper, segons va comentar Cañabate, “perquè la pandèmia ha obligat a replantejar molts papers”.

Nova imatge

La principal novetat és el disseny de la imatge promocional, a càrrec de La Gràfica, que dibuixa el rostre d’un Crist en forma de mosaic amb peces de diferents èpoques. El patronat manté aquest any la triple direcció de l’obra a càrrec de David Mora, Gemma Palà i Mariona Dalmases. Els assajos dels que tenen papers nous ja han començat i les escenes començaran a preparar-se a partir de l’última setmana de gener.

El principal escull del patronat és afrontar el deute pendent, d’uns 60.000 euros, i que el 2019 els va portar a estar al límit de tancar portes. Finalment es va aconseguir refinançar el deute gràcies a una ajuda de la Generalitat de 30.000 euros per fer front a les despeses de la primera temporada que es va suspendre l’obra i al conveni amb la Diputació, que aporta anualment uns 20.000 euros al projecte. El pressupost de cada temporada suma uns 100.000 euros. A més, Cañabate va voler destacar la figura del jove actor amb síndrome de Down Dani Talero pel seu tarannà positiu a l’hora d’afrontar els problemes.

tracking