SEGRE

Contra els símptomes d'òmicron, ibuprofèn o paracetamol?

Ibuprofèn o paracetamol.

Contra els símptomes d'òmicron, ibuprofèn o paracetamol?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els símptomes més comuns derivats de la variant Ómicron del coronavirus són molt similars als d’un refredat comú o la grip: mal de cap i de coll, mucositat i febre.

Normalment, per tractar aquests símptomes, es recorre a analgèsics com paracetamol o ibuprofèn. La principal diferència entre ells és que l’ibruprofèn és un analgèsic antiinflamatori no esteroide, que no deriva de la cortisona, i el paracetamol és un analgèsic antipirètic o antitèrmic. Per això, el primer és més indicat per a dolors musculars o menstruals mentre que el segon és millor en casos de grip, mals de cap o febre.

En cas de positiu, són molts els metges que s’inclinen per recomanar i receptar paracetamol principalment pels seus efectes antipirètics i considerar-lo més eficaç en aquests casos. Però no és un criteri uniforme, altres doctors consideren que no hi ha contraindicacions i que ambdós són útils.

A més cal valorar els efectes secundaris, ja que l'ibuprofèn pot causar dolors gàstric, mentre que el paracetamol consumit en dosis altes i durant un temps prolongat pot afectar el fetge.

Cal tenir en compte que abans d’automedicar-se cal consultar sempre un professional mèdic.

tracking