SEGRE

Els bancs que cobren menys comissions bancàries

Imatge d’una persona traient diners d’un caixer automàtic.

Imatge d’una persona traient diners d’un caixer automàtic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És possible trobar entitats bancàries -especialment si són 'online'- que no cobren comissions pel manteniment dels seus comptes, ni tampoc per les operatives més bàsiques -retirada de diners en caixers automàtics, transferències- o l’emissió de targetes.

La majoria d'aquestes entitats exigeixen a canvi cert grau de vinculació, però n’hi ha que ni tan sols exigeixen la domiciliació de nòmines, la qual cosa les converteix en especialment indicades per a persones sense ingressos regulars.

Aquestes són algunes de les ofertes més atractives disponibles al mercat:

BBVA Compte Online. El BBVA disposa d’un compte operat a internet sense comissió d’administració i manteniment. Tampoc no cobren per la targeta de dèbit Aqua -sense número ni codi CVV, i accessible només a través de l’aplicació-, ni per la retirada d’efectiu als caixers de l’entitat i les transferències 'online' dins d’Europa. A més, tampoc no s’exigeix domiciliar la nòmina o els rebuts. Ni tan sols tenir un saldo mínim. Això sí, només és contractable per als nous clients del banc.

ING Compte Nòmina. El Compte Nòmina del banc neerlandès està lliure de comissions, encara que per a disfrutar dels seus avantatges és necessari tenir domiciliada la nòmina, pensió o prestació d’atur o uns ingressos mensuals d’almenys 700 euros. Tampoc no cobra per l’emissió, renovació i manteniment de les targetes. Això sí, la de crèdit està subjecta a la prèvia anàlisi favorable del risc per part de l’entitat. Les transferències el mateix dia són gratuïtes, sempre que es realitzin dins del territori SEPA (Zona Única de Pagaments en Euros) abans de les 13.00 hores. També per a les SEPA internacionals dins de la Unió Europea de fins 50.000 euros efectuades abans de les 10.30 hores.

Abanca Cuenta Clara. El Compte Clar del banc gallec -que pot ser obert per un o dos titulars- és cent per cent 'online', no té comissions i inclou una targeta de dèbit, un servei d’avisos i una Tarifa Plana d’Assegurances gratuïtes. No s’exigeix domiciliar la nòmina, però l’entitat regala 150 euros a qui ho faci. Permet pagaments gratuïts amb algunes de les plataformes més populars com Apple Pay, Bizum, Google Pay o Samsung Pay. La targeta de dèbit permet treure diners gratis a qualsevol caixer de l’entitat. Fora de Galícia, fins cinc vegades al mes a qualsevol caixer d’una gran xarxa del sector (Euro 6000, Bankia, Sabadell, Bankinter, Caja de Arquitectos y Caja Ingenieros).

Bankinter Cuenta Nómina fins 5% TAE. El Compte Nòmina de Bankinter està remunerat amb el 5% TAE el primer any i fins un 2% el segon, per a un saldo màxim de 5.000 euros. Això sí, la màxima quantitat a remunerar és de 5.000 euros. No té comissions de manteniment. També són gratuïts l’emissió i el manteniment de la targeta de crèdit, així com les transferències 'online' nacionals i dins de la UE en euros. Això sí, per beneficiar-se d’aquestes condicions cal complir uns requisits: domiciliar una nòmina de 800 euros al mes com a mínim i mantenir el nivell d’ingressos de manera constant; tenir tres càrrecs per rebuts al trimestre; i realitzar almenys tres moviments de pagament al trimestre amb la targeta, ja siguin compres en comerços físics o 'online'.

Openbank Cuenta corrent Open. Aquest compte és lliure de comissions d’obertura, manteniment o cancel·lació. Tampoc no s’ha de pagar per les transferències estàndard nacionals i internacionals (dins de la Unió Europea) en euros. A més, es pot retirar sense costos efectiu a dèbit als més de 7.500 caixers de Banco Santander a Espanya amb la targeta de dèbit Open Debit, gratuïta per al primer titular del compte. El client pot introduir les seues targetes Openbank al seu mòbil o rellotge intel·ligent i pagar a qualsevol lector 'contactless'. Un dels ganxos d’aquest compte és que ofereix descomptes i estalvis en realitzar les compres amb targeta a grans marques (Vips, Starbucks, Cortefiel, Booking, etc.).

Liberbank Cuenta Online Sin Liberbank disposa d’un compte per operar a internet lliure de comissions, tant de manteniment com d’administració. També són gratuïtes les transferències ordinàries en euros dins de la zona SEPA (nacionals o amb destinació|destí en països de l’espai comú europeu). Tampoc no té comissió l’emissió i manteniment de targeta de dèbit, que permet retirar efectiu gratuïtament a més de 16.000 caixers automàtics de tota la geografia espanyola. A més, no exigeix domiciliar la nòmina.

Cuenta Imagin Imagin és el banc de CaixaBank que opera únicament amb el telèfon mòbil. Ofereix un compte bancari cent per cent 'online' i lliure de comissions, així com una targeta gratuïta i la possibilitat de treure diners a dèbit sense cap cost a més de 13.000 caixers de CaixaBank. L’únic requisit per obrir un compte Imagin és ser major de 18 anys i residir a Espanya. Després, només cal descarregar l’aplicació del banc, introduir les dades personals i de contacte, confirmar la nostra identitat a través de videoidentificación i DNI, omplir una sèrie de dades sobre la nostra situació econòmica i triar una targeta.

Compte Ñ26. Ñ26 és un banc 'online' enfocat al públic jove. Igual com Imagin, comercialitza un compte sense comissions, gratis i cent per cent mòbil. Inclou una targeta virtual Mastercard associada al compte per pagar 'online' i en comerços amb el mòbil a través d’Apple Pay o Google Pay. A més, permet retirar efectiu gratis fins tres vegades al mes. Això sí, només als caixers que acceptin 'contactless', la tecnologia que permet pagar amb el mòbil només atansant-lo a la terminal. Per tant, l’'smartphone' també haurà de tenir instal·lada la tecnologia NFC que possibilita aquesta forma de pagament. De tota manera també es pot demanar una targeta de dèbit física, encara que previ pagament únic de 10 euros (enviament|tramesa inclòs). Els clients del Compte Ñ26 poden realitzar transferències bancàries i gratuïtes a través de MoneyBeam amb només el número de telèfon o email de la persona a qui es vol enviar els diners, a l’estil Bizum.

tracking