SEGRE

Els quatre llocs en què és més fàcil encomanar-se de covid

Els quatre llocs en els quals és més fàcil encomanar-se de covid

Els quatre llocs en els quals és més fàcil encomanar-se de covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi titulat Virus Watch Study: Non-household activities COVID risk, penjat al web oficial del govern britànic, s’ha basat en les activitats diàries de 10.000 persones per determinar els escenaris en els quals és més probable encomanar-se de covid.

Així, l’informe alerta que en els supermercats o les botigues de roba és més difícil controlar l’aforament i, sobretot, el trànsit de les persones dins dels establiments. L’estudi conclou que anar de compres una vegada a la setmana significava que les persones tenien gairebé 2,2 vegades més probabilitats de contreure el virus.

A aquesta activitat segueix la pràctica d’esports a l’aire lliure. Els que en van fer van tenir 1,36 vegades més probabilitats de donar positiu de covid, segons l’estudi. No obstant, els investigadors van reconèixer que aquest elevat percentatge podria deure's en part a les activitats socials associades a tals esdeveniments, més que a la pràctica esportiva en si. 

El transport públic és un dels focus de contagi de coronavirus. La variant Ómicron és més transmissible, per tant, si hi ha una persona que està infectada transmetrà més persones i, per descomptat, les persones més properes i si van sense mascareta. Els usuaris del transport públic més d’una vegada a la setmana tenen un 1,28%, el mateix percentatge que si s’acudeix|va a un bar.

D’altra banda, diversos estudis suggereixen que que la ventilació ineficient als gimnasos és un problema significatiu, amb nivells alts de concentració de CO2 que donen com a resultat un deteriorament de la qualitat de l’aire i alts riscos per a la salut dels usuaris, inclòs un risc més gran d’infeccions com la grip i la tuberculosi. No suposa un gran percentatge però aquest estudi demostra que hi ha un 1,27% més de probabildades de contagi, les mateixes que d’anar a una festa.

tracking