SEGRE

L'incendi de la residència de Moncada deixa ja 6 morts

Personal d'emergències surt de la residència d'ancians de Moncada (València), en la qual cinc persones han mort i vuit han resultat ferides, tres d'elles de gravetat.

Personal d'emergències surt de la residència d'ancians de Moncada (València), en la qual cinc persones han mort i vuit han resultat ferides, tres d'elles de gravetat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les persones que havia estat hospitalitzada després de resultar ferida en l’incendi d’una residència d’ancians a Moncada (València) ha mort, amb la qual cosa són ja sis les víctimes mortals que deixa aquest sinistre, segons han confirmat a EFE fonts d’Emergències de la Generalitat Valenciana. L’incendi va començar a última hora de la nit d’aquest dimarts en una habitació de la primera planta de la residència, els dos ocupants de la qual van morir, i va causar també la mort d’altres tres de residents en un primer moment, mentre que quinze persones han hagut de ser hospitalitzades.

A falta de les dades de l’última víctima mortal, segons el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) els morts en aquest incendi són tres homes d’entre 67 i 76 anys, i dos dones de 78 i 95 anys. L’avís de l’incendi de la residència es va rebre al telèfon d’Emergències 112 a la 23:19 hores d’aquest dimarts, i fins el lloc es van traslladar nou dotacions del consorci provincial de bombers de València i deu ambulàncies de la Conselleria de Sanitat.

Els bombers van rescatar de l’interior de les instal·lacions a 25 residents, part dels quals van necessitar assistència mèdica, mentre que la Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil, amb ajuda del personal de la residència, van desallotjar a un total de 71 persones del centre, segons fonts d’Emergències. També es va mobilitzar la Policia de la Generalitat Valenciana, mentre que la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació de les causes de l’incendi, que es va donar per controlat a la 1:20 hores.

Fonts de la Guàrdia Civil han assenyalat que en el moment del succés hi havia 81 persones a l’interior de les instal·lacions i que tres dels seus agents van haver de ser auxiliats pels serveis mèdics i atesos en un centre hospitalari per intoxicació de fum, si bé actualment s’estan recuperant. Les mateixes fonts han precisat que de moment es desconeixen les causes de l’incendi, i han destacat que "la ràpida intervenció" de la Guàrdia Civil, bombers, policies locals procedents de diversos municipis i del personal sanitari "ha aconseguit evitar un nombre major de morts".

tracking