SEGRE

Quatre investigadores sevillanes descobreixen la fórmula per menjar sense engreixar-se

L'hidroxitirosol és un potent antioxidant natural, present a la fulla i el fruit de l'olivera.

Quatre investigadores sevillanes descobreixen la fórmula per menjar sense engreixar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre investigadores de la Facultat de Farmàcia de la Universidad de Sevilla han patentat un compost de gel d’àloe i hidroxitirisol amb el qual es prevé el sobrepès, la hiperglucèmia i la hipercolesterolèmia, segons informa l’edició sevillana de l’ABC. Ara aquestes investigadores esperen que una empresa s’interessi per la seua patent per poder comercialitzar el producte.

Ángeles Fernández Arche, professora titular de Farmacologia lidera el grup d’investigació CTS-388 Plantas Medicinales, en el qual participen també Dolores García Jiménez, Rocio de la Puerta Vázquez i Ana María Quílez Guerrero.

La investigadora sevillana explica que es tracta d’un preparat a base de l’associació de dos productes naturals: gel d’àloe, més hidroxitirosol. El gel d’àloe és una part de la fulla d’àloe barbadensis, constituït pel parènquim central, que conté majoritàriament aigua i components polisacarídics, que té una gran capacitat per a reduir el pes i també serveix per a millorar disfuncions metabòliques associades a l’obesitat com és l’elevació de la glucosa i el colesterol.

El hidroxitirosol és un component de l’olivera, amb un gran poder antioxidant, considerat en bona mesura responsable de gran part dels efectes saludables de l’oli d’oliva verge que ha demostrat tenir|posseir nombroses propietats com|com a agent antiinflamatori, antitrombòtic, antimacrobià i antienvelliment.

Amb tot, l’associació d’aquests dos derivats naturals, administrada per via oral, té la capacitat de reduir el guany de pes, així com els nivells de glucosa i colesterol plasmàtics i indirectament i també serveix per reduir el risc cardiovascular.

El compost va ser administrat a ratolins als quals es va alimentar a base de greixos durant vuit setmanes però no van engreixar i van baixar els nivells de sucre i colesterol. Primer els van donar menjar en abundància induint-los un increment de pes mitjançant una dieta alta en greixos i després, a més d’aquesta dieta, els van administrar el preparat que elles havia creat. Es va observar que després de la seua administració diària al llarg de vuit setmanes consecutives, es va poder prevenir el guany de pes i reduir els nivells de colesterol i glucosa. Tanmateix un altre grup d’animals que van ser alimentats amb la mateixa dieta i als quals no se’ls va administrar l’esmentat preparat sí que es van engreixar. En l’assaig també, es va comprovar que l’administració sola de gel d’àloe, ja produeix aquest efecte i que l’esmentat efecte és incrementat quan el gel s’administra al costat del|juntament amb derivat de l’olivera, hidroxitirosol.

tracking