SEGRE
Córrer és un dels esports més complets.

Quin esport crema més calories?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carrera a peu és un dels esports que més calories crema. Encara que les dades varien molt en funció de la intensitat de la sessió, a un ritme mitjà-alt es poden arribar a gastar 700-800 calories per hora d’entrenament. Córrer a ritmes superiors i a una intensitat major pot arribar a provocar un despesa calòrica propera o superior a les 1000 calories per hora. A més és un esport molt complet. Millora la capacitat pulmonar, es treballen tota mena de músculs com bessons, cuixes, o glutis. El gran problema del running és l’impacte directe que té sobre les articulacions. Genolls i turmells són les principals articulacions exposades a patir lesions.

El ciclisme aporta innombrables beneficis a nivell de salut i s’adapta a tots els perfils d’esportista. Jugar amb factors com la velocitat mitjana, la potència, el desnivell o la distància permet assolir diferents objectius. Atès que cada persona i cada organisme és un món, determinar quantes calories es cremen anant amb bicicleta no és tan fàcil com pot semblar. Malgrat tot s’estipula que en el cas del ciclisme de carretera l’esmentada despesa calòrica pot oscil·lar entre les 400 i les 1000 calories per hora.

La natació és un esport que enganya. La falta de sudoració fa pensar moltes persones que amb la natació no es crema grassa, però és un dels esports més complets que existeixen i un dels menys agressius des del punt de vista articular. Nadar comporta grans beneficis per a l’organisme i acostuma a ser l’esport indicat per començar un període de recuperació després d’una lesió. Alternant els diferents estils podrem tonificar i enfortir músculs d’esquena, braços, espatlles i pit. Amb una hora de natació es poden arribar a cremar fins 1100 calories. A més es pot practicar durant tot l’any i per un cost relativament baix.

El rem és una altra de les activitats més completes que existeixen. Esquena, espatlles, bíceps i abdominals són els músculs que treballen tota màquina quan remem. En una hora de rem es poden cremar fins 1000 calories. A més el rem a l’exterior et permet disfrutar de la natura. 

Un altre esport indoor realment potent i dinàmic és el pàdel. Per practicar-lo es requereix coordinació, velocitat, agilitat i concentració. Acceleracions, canvis de direcció constants i una tensió permanent et permetran millorar la condició física i muscular. A una intensitat mitjana es calcula que la despesa calòrica és d’uns 600 calories mentre que a alta intensitat o a ritme de competició l’esmentat valor pot pujar fins les 800-900 calories. L’únic hàndicap del pàdel és l’alt risc de lesió en turmells i genolls.

Els esports de lluita no només permeten cremar greix i calories sinó que també ajuden a alliberar tensions. En el cas de la boxa per exemple, el cos està en constant moviment. Petits salts, passos laterals i un lleuger balanceig que encara que no ho sembli incrementés la nostra despesa calòrica. Li hi hem de sumar l’adrenalina que té aquest tipus d’esport. En una hora de lluita, entre exercici i adrenalina es calcula que es poden arribar a gastar unes 600-700 calories.

Al catàleg de activitats dirigides de la majoria de gimnasos és habitual trobar diferents modalitats “body” (bodypump, bodybalance, bodycombat...) En aquestes classes es poden cremar al voltant de 500-600 calories. A més és un esport perfecte per tonificar diferents músculs del cos i cremar greix localitzat. Les classes són divertides i els innombrables exercicis que es realitzen permeten adaptar les classes a diferents perfils de persona. El repartiment de pesos amb què es realitzen els exercicis també dependrà de factors com l’edat, la condició física o el gènere de l’individu.

tracking