SEGRE

La mascareta quirúrgica augmenta l'atractiu físic, segons un estudi

Una mascareta

Una mascareta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mascareta ja s’ha convertit en part de la vida quotidiana de milions de persones i al contrari del que podia semblar al principi de la pandèmia, fins i tot sembla que podria afavorir l’aspecte físic de les persones que la porten. Així ho planteja una investigació que va ser duta a terme per la Universitat de Cardiff, al Regne Unit.

El doctor Michael Lewis, professor de la facultat de Psicologia de la Universitat de Cardiff i expert en rostres, va dir que una investigació realitzada abans de la pandèmia havia trobat que les mascaretes mèdiques reduïen l’atractiu perquè estaven associades amb malalties.

Al febrer de 2021, moment en què la població britànica s’havia acostumat a utilitzar mascaretes, es va demanar a 43 dones que qualifiquessin en una escala de l’un al deu l’atractiu de les imatges de rostres masculins sense mascareta, amb una mascareta de tela senzilla, amb una metgessa blava i sostenint un llibre negre senzill que cobrís la mateixa àrea de la cara. Les participants van dir que els que utilitzaven la de tela eren significativament més atractius que els que no en portaven cap o els rostres dels quals estaven parcialment tapats pel llibre. Però la quirúrgica, que era només del tipus normal i d’un sol ús, va fer que l’usuari resultés encara més atractiu.

"Els resultats van en contra de la investigació prèvia a la pandèmia en la qual s’indicava que les mascaretes feien que la gent pensés en la malaltia i que s’havia d’evitar a la persona", diu Lewis. "La pandèmia ha canviat la nostra psicologia en la forma en què percebem els usuaris de mascaretes. Quan veiem algú amb mascareta ja no pensem 'aquesta persona té una malaltia, necessito allunyar-me'n'", explica. Lewis comenta que també era possible que les mascaretes fessin les persones més atractives perquè dirigien l’atenció als ulls. Altres estudis han confirmat que cobrir la meitat esquerra o dreta de la cara també feia que les persones resultessin més atractives, en part perquè el cervell omple els espais que falten i exagera l’impacte general.

Els resultats de la primera investigació s’han publicat a la revista 'Cognitive Research: Principles and Implications'. S’ha realitzat un segon estudi, en què un grup d’homes miren a dones amb mascaretes i encara que no s’ha publicat, Lewis va avançar que els resultats eren  pràcticament els mateixos.

tracking