SEGRE

El 42% dels treballadors s'ha format durant la pandèmia, i 6 de cada 10 ho farà aquest any

El teletreball afavoreix la formació.

El 42% dels treballadors s'ha format durant la pandèmia, i 6 de cada 10 ho farà aquest any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia, juntament amb la consegüent implantació del teletreball i l’acceleració de la transformació digital, han impulsat en els últims dos anys la formació dels professionals. Segons les dades del recent estudi de InfoJobs sobre Formació, 4 de cada 10 treballadors afirma haver-se format durant la covid. Però, a més, el 60% indica que té previst fer-ho al llarg d’aquest 2022.

Els joves de 16 a 24 anys amb contractes temporals o de pràctiques són els que més s’han format (51%) durant aquest període. A més, entre els diferents tipus de formació, destaquen els cursos formatius, als que 1 de cada 2 professionals han acudit per ampliar els seus coneixements. D’altra banda, un 9% dels treballadors assenyala haver optat per la via del màster o postgrau. Igualment, entre els qui indiquen que tenen la intenció de formar-se aquest any, destaquen els joves de 16 a 24 anys (71%), així com aquells que actualment gaudeixen d’un model de treball|feina híbrid (73%).

Novament, els cursos formatius són la principal opció seleccionada pels professionals de cara a aquest 2022 (60% ) , encara que els màsters y postgraus reben també un major nombre de mencions (18%). En paraules de Mónica Pérez, directora de Comunicació i Estudis d'InfoJobs: “La formació constant és sens dubte una de les principals necessitats que ha d’atendre qualsevol professional que desitgi ser competitiu en el mercat de treball”. Pérez afegeix: “La transformació digital i la possibilitat de treballar en remot estan contribuint que cada vegada més treballadors trobin facilitats per adquirir coneixements a què abans no tenien accés o aprendre’n altres que els permetin créixer en el seu treball|feina, buscar-ne un de nou o canviar de sector”.

Els treballadors de 35 a 65 anys aposten per reciclar-se

D’acord a l’estudi, els principals motius que esmenten els treballadors per formar-se són: continuar creixent com a professional (54%), millorar la competitivitat (46%) i desenvolupar-se personalment (45%). A aquests el segueixen reciclar els coneixements (44%) y aprendre una cosa totalment nova, en el que encara el treballador no està format (24%).

Per rang d’edat, mentrestant els més joves es formen per aprendre competències molt demandades (30% de mencions davant el 17% de mitjana|mitja) i per canviar de feina amb facilitat (21%); els professionals de 35 anys en endavant aposten per formar-se per a reciclar els seus coneixements. En aquest punt, destaquen especialment els treballadors de 55 a 65 anys (54% de les mencions).

D’altra banda, les motivacions formatives dels teletreballadors són més diverses: a més de créixer professionalment i millorar la competitivitat, es volen formar per a aprendre alguna cosa totalment nova (30% de les mencions davant el 22% dels que treballen presencialment) i per canviar de feina amb més facilitat (23% de les mencions davant el 14% dels que no teletreballen).

Creix la tendència de formar-se en temes no relacionats amb el sector laboral de l’empleat

Una de les principals conclusions que es poden extreure de l’enquesta és la tendència creixent a diversificar coneixements, és a dir, formar-se en temes que no estan directament relacionats amb el sector laboral de l’empleat. I és que, encara que la gran majoria dels que es van formar durant la pandèmia ho van fer per evolucionar les seues competències, 1 de cada 4 es va formar en temes no relacionats amb el seu sector laboral (27%) o en temes complementaris (25%). Així mateix, el 35% dels enquestats té previst formar-se aquest any en temes no relacionats amb el seu sector laboral, i un 30% en temes complementaris.

tracking