SEGRE

Julia Otero emociona a les xarxes per la seua reflexió sobre el càncer

La periodista Julia Otero.

Julia Otero anuncia que pateix un càncerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julia Otero va passar aquest dimecres per El Hormiguero per explicar com ha passat l'últim any, després que al febrer li diagnostiquessin un càncer. “No soc bandera de res. Soc una malalta més de càncer com tants d’altres. Cada any gairebé 300.000 espanyols tenen càncer, i han fet el mateix i no soc estendard de res. Només vull ajudar la gent que no té veu i si alguna cosa del que dic els serveix a ells i al seu entorn ja haurà merescut la pena”, va començar deixant clar Julia Otero sobre ser exemple de la lluita contra el càncer.

La presentadora va reconèixer què se sent al conèixer el primer diagnòstic: “No et passa la vida passada per davant, et passa la futura, la que tu has somiat que encara et queda. No és el passat el que torna, és la melancolia del futur per al qual potser no estaràs present”, va reflexionar Julia Otero motivant més d’un aplaudiment a les xarxes socials i entre els espectadors de El Hormiguero.

"Hem eliminat les cèl·lules egoistes", com anomena Julia Otero les cèl·lules cancerígenes, "però l’opció que torni existeix. La salut és provisional i cal viure amb aquesta provisionalitat. És com un spòiler perquè tots sabem, i oblidem, que tots ens morirem. Tinc una àvia a Galícia, que va morir fa un parell d’anys i va morir amb 105 anys i quan en tenia 103 deia 's’han oblidat de mi'. I un home del poble li contestava: 'no es preocupi que fins ara no s’han oblidat de ningú'".

"Visc amb aquesta incertesa, però he après a buscar les coses boniques de la vida, al final la mort tampoc no té per què espantar. I no és el mateix tenir un càncer als 62 que als 40 amb nens. A un malalt de càncer li esmentes la paraula testament i els del voltant tremolen. Fer bromes amb això que jo continuo fent-les, i a casa meua ho porten fatal. És que és això la vida. Hi pots ser o pots no ser-hi".

Després de la seua lluita, Julia Otero va demanar a tots aquells que l'estiguessin escoltant i llegint en xarxes “anar amb compte amb un malalt, sobretot els primers dies, els primers mesos, perquè està profundament sensible, vulnerable, mort de por. Cal saber acompanyar-lo. El millor és sempre la veritat, i si no saps què dir, digues que no saps què dir”, va assenyalar.

Una altra de les frases que més han compartit multitud de seguidors en xarxes socials va ser la que va dir sobre la diferència de tracte social en el càncer en les dones i en les dones: “No diguem que han buidat una dona perquè li han tret l’úter. Les dones som més que una matriu. Mai no es diu que han buidat un home quan li treuen alguna cosa”, va sentenciar.

"Et diuen valent amb la millor voluntat del món, però no ets fort és que no hi ha cap altra opció. Compte amb les paraules, amb els termes bèl·lics! Com que ha perdut la batalla contra el càncer! La batalla és una batalla física, química i mecànica, però no es pot establir en uns termes de guanyar o perdre. És bo l’esperança, i sentir-se esperançat i buscar els racons amables de la vida, agafar-te a les coses que et produeixin esperances".

Julia Otero es va convertir en trending topic durant l’entrevista, que va ser comentada àmpliament a Twitter, amb paraules d’elogi al bon humor i caracter de la comunicadora. Un dels primers en lloar-la va ser el seu amic i company de professió Jordi Évole.

 

tracking