SEGRE

Quin és el motiu pel qual s'utilitza els beagles per a experiments?

Un gos de raça beagle.

Un gos de raça beagle.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats ecologistes clamen aquests dies contra els laboratoris Vivotecnia, una empresa proveïdora del Parc Científic de Barcelona (PCB), que depèn de la Universitat de Barcelona (UB), i sacrificarà 38 cadells 'beagle' després d’una experimentació animal.

Però, per què la raça beagle és utilitzada per a molts tipus d’experiments científics? El motiu principal és perquè són animals de temperament dòcil, manejables per la seua mida i en molt poques ocasions mosseguen. Les mateixes característiques que fan que els beagles siguin excel·lents companys com|com a mascotes també els converteixen en víctimes de l’experimentació animal.

Els beagles s’utilitzen per a experiments de tot tipus, però sobretot de biologia: testar productes cosmètics a la pell, fàrmacs, i fins i tot per a experiments relacionats amb la toxicologia. A grans trets, podríem parlar d’experiments amb tòxics i medicaments com els dos grans camps de l’experimentació en els quals s’utilitzen aquests animals. Algunes empreses cosmètiques proven habitualment els seus productes amb animals.

La primera institució del món que va prendre la decisió d’experimentar, específicament, amb beagles, va ser la Universitat d’Utah. Els primers vuit beagles van ser comprats per la Universitat d’Utah el 1951. A partir d'aquest moment, van començar a utilitzar-se per a altres experiments i en el dia d’avui s’utilitzen més de 50.000 gossos en investigacions, proves i pràctiques tan sols als Estats Units, dels quals la gran majoria són beagles.

tracking