SEGRE

Una de cada quatre cases ja disposa d'un electrodomèstic intel·ligent

Els electrodomèsticos connectats, a l'alça.

Una de cada quatre cases ja disposa d'un electrodomèstic intel·ligent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de cada quatre cases de l'Estat espanyol ja disposa d’un electrodomèstic intel·ligent, una tendència que guanya força entre els usuaris més joves de 18 a 34 anys (32%).  Així es reflecteix en un Informe sobre electrodomèstics connectats realitzat per la companyia fabricant Haier Europe. L’estudi mostra els principals hàbits de consum i la penetració d’aquests productes a les cases.

Les rentadores, assecadores i renta-assecadores són els electrodomèstics intel·ligents més estesos, amb presència en la meitat de les cases. Al darrere, trobem altres productes com els frigorífics o congeladors (23%) i forns (18%). La previsió apunta que aquests productes continuaran guanyant importància.

Tres de cada quatre enquestats afirmen saber què és un electrodomèstic intel·ligent. La majoria (32%) els defineixen com a productes que tenen connexió a internet o a la redWiFi, encara que també es fa referència a què són programables (25%) o que es poden controlar de manera remota amb un smartphone (25%). Els usuaris també donen importància a què aquests productes s’adaptin a les necessitats per ajudar l’usuari (21%), productes que tenen funcions autònomes sense intervenció de les persones (16%) i l’estalvi en el consum (9%).

L’estalvi energètic és la característica més important d’un electrodomèstic intel·ligent per als enquestats (66%), seguit per una millor qualitat de vida (47%), el control a distància (42%), les funcionalitats extra (23%), seguretat (22%), millor ús de producte (21%) i resolució de problemes (20%).

En relació amb la compra dels electrodomèstics intel·ligents, a sis de cada deu usuaris els influeix que el model sigui intel·ligent. D’aquest grup, l’11% té previst comprar un model connectat durant els propers 12 mesos, mentre que el 46% restant valora la compra a mitjà termini. L’ús de les funcions dels equips intel·ligents està molt estès, de fet, tres de cada quatre persones ja fan ús o té previst utilitzar les diferents funcions dels seus electrodomèstics connectats.

Més d’una quarta part dels espanyols ja utilitzen l’smartphone o la tauleta|pastilla per controlar els seus electrodomèstics o dispositius intel·ligents, sent els menors de 49 anys els que fan un ús més gran. La predisposició a controlar aquests productes des d’una mateixa app és molt elevada; gairebé 7 de cada 10 estarien predisposats a això. Segons posa de manifest l’informe de Haier demostra que més del 40% dels usuaris estarien disposats a pagar més per un electrodomèstic intel·ligent que per un de convencional.

tracking