SEGRE

Més de 38.000 espècies animals estan en perill d'extinció: aquestes són algunes de les més amenaçades

Un os polar amb la seua cria.

Més de 38.000 espècies animals estan en perill d'extinció: aquestes són algunes de les més amenaçades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al planeta hi ha més de 7,7 milions d’espècies d’animals i més del 20% està en perill d’extinció. La Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) estima que de les 138.374 espècies estudiades, més de 38.543 estan en perill.

Per percentatges, es troben en perill d’extinció el 11% de les aus, el 20% dels rèptils, el 34% dels peixos i 25% dels amfibis i mamífers.

Hi ha múltiples causes per les quals una espècie pot arribar a trobar-se al límit de l’extinció. Les raons poden resultar tremendament particulars per a cada espècie, però en línies generals, entre les amenaces més grans|importants es troba la destrucció i fragmentanció dels seus hàbitats; el canvi climàtic; la caça i tràfic il·legal; i la introducció de espècies exòtiques.

Aquestes són algunes de les espècies més amenaçades a nivell mundial:

  • Os polar: els experts no els pronostiquen més d’un segle de vida pel desglaç de l'Àrtic, el seu hàbitat natural.
  • Os panda: s’estan destruint els boscos de bambú, el seu aliment per excel·lència
  • Rinoceront de Java: la principal causa de la seua extinció: la caça. A la Xina i algunes cultures orientals cacen aquest ésser viu per convertir-lo en ornament, segons les seues creences, la banya té propietats curatives.
  • Balena: Són nombroses les amenaces a què s'enfronta aquesta espècie: les xarxes de pesca, la caça i la indústria. Així com les col·lisions amb vaixells, la contaminació, el canvi climàtic i les explotacions de gas i petroli.
  • Ximpanzé: La caça per al consum de la carn s’ha convertit en una activitat comercial per a aquells que puguin pagar preus elevats per ella. A més de la desaparició del seu hàbitat per la mineria, ramaderia i tala. A més, algunes cries són capturades per vendre’s com a mascotes.
tracking